![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam problem. Otóż porzrebuję pobrać do zmiennych liczby z forum, liczbe postów, ile online osób, ile zarejestrowanych, ile odwiedzień itd.
Wie ktoś jak się do tego zabrać? Chcę to wyświetlić na stronie głównej, a forum jest w katalogu "forum" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 7 Dołączył: 7.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli masz dostęp do bazy to bezpośrednio (a jak to możesz zobaczyć np. w kodzie źródłowym) lub poprzez odczytanie strony w skrypcie i preg_match strony ze statystykami.
-------------------- Silesian PHP User Group - www.spug.pl
Symfony2, OAuth2, budowanie API - masz pytania? Pisz! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam dostęp do bazy, tylko które to wpisy :/
A preg_match to co to? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 7 Dołączył: 7.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat tylko które to wpisy Zobacz w pliki phpBB jak tam wyglądają zapytania.preg_match to wyszukiwanie w treści strony wg. podanego "wzoru". W manualu php jest o nim - korzysta z wyrażeń regularnych. -------------------- Silesian PHP User Group - www.spug.pl
Symfony2, OAuth2, budowanie API - masz pytania? Pisz! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 19:11 |