![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 2 Dołączył: 4.01.2007 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Fragment mojego skryptu... upload prosto z kompa dziala, natomiast z URL nie do konca chce... otoz wrzucam linka w pole typu text i na poziomie linijki echo $fileType; w przegladarce zaczyna sobie na zmiane jak chce wyswietlac do wyboru: application/octet-stream, plain text, lub tez czasem brak typu mime... az w koncu dojdzie do wniosku ze jednak to jest typ image/jpeg... wtedy kopiuje dobrze... moje pytanie brzmi: co zrobic, zeby od razu rozpoznawal prawidlowo typ mime, a nie wtedy kiedy mu sie zachce? moze mam blad w skrypce??
Pozdrawiam -------------------- Personal Portfolio: http://www.klodzinski.pl/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 7 Dołączył: 7.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale co to $_POST['sendurl']? Pliki odbiera się poprzez $_FILES. Czy Ty chcesz odczytać MIME pliku z url?
EDIT: OK rozumiem już. MIME'u nie sprawdzisz przez URL gdyż ten odczytać można po przeczytaniu całego pliku. Wiązałoby się to zatem z pobieraniem pliku na serwer, sprawdzania MIME i usuwania go co czasami mogłoby trwać dość długo. Funkcja mime_content_type pliku nie pobierze, ale możesz to zrobić (co jest naprawdę ewentualnością...) ręcznie. Pobrać plik, sprawdzić mime i usunąć ten plik (ale co wtedy gdy plik ma ze 100MB?). Sam argument funkcji mime_content_type nazywa się $filename. Ten post edytował cadavre 5.01.2007, 15:45:42 -------------------- Silesian PHP User Group - www.spug.pl
Symfony2, OAuth2, budowanie API - masz pytania? Pisz! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 2 Dołączył: 4.01.2007 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hm... to, ze plik musialby byc caly pobrany brzmi logicznie wiec... bede musial usunac to pole z formularza
![]() Dzieki za odpowiedz i pozdrawiam ![]() -------------------- Personal Portfolio: http://www.klodzinski.pl/
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 23:26 |