![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam funkcje która wymaga dłuższego dziłania, stnadardowy czas nie wystarcza odałem więc do kodu set_time_limit(0) ale skrypt wywala mi błąd:
Czy wie ktoś gdzie jest błąd i jak przedłużyć działanie skryptu? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Jest włączone safe_mode - nie zrobisz tego - skontaktuj się z administratorem i ładnie poproś : )
Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 26.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy istnieje jakiś inny sposób przedłużenia czasu wykonywania skryptu?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2003 Skąd: Giżycko / Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli jest to funkcja, która np. robi kopię zapasową ogromnej bazy MySQL i nie da rady zrobić tego w ciągu określonego limitu czasowego, możesz spróbować rozbić ją na kilka mniejszych kawałków, które np. tworzą kopię jednej konkretnej tabeli MySQL. Wystarczy wtedy wywołać każdą z funkcji oddzielnie i dopiero rezultat ich działania ręcznie wrzucić do jednego pliku .sql.
|
|
|
![]()
|
|
No niestety nie jest to kopia bazy danych, tylko funkcja przerabiajaca zdjęcia.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2003 Skąd: Giżycko / Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W takim razie zrób to analogicznie: zamiast przerabiać wszystkie np. 1000 zdjęć na raz, przerabiaj je częściami, np. po 100, tak, abyś wyrobił się w limicie czasowym ustawionym na serwerze.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 07:28 |