![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
Od dawna stosuje DB_DataObject i mam pierwszy raz kłopot z tym "cudem" Mam taki kod:
i działa ( działa tylko 1 raz ) tzn:
Moze ktos mi powie co mam nie tak przeciez klasa jest napisana dobrze. Pamietaj ze zapytanie generuje dobrze do pokazuje dobrze 7 nowosci ( news ) w smarty. jak to $this->DataObject2 = DB_DataObject::factory('documents'); przeniose do metody lstDocuments to dziala.. Ten post edytował acztery 26.12.2006, 18:35:55 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A gdzie używasz argumentu $where w metodzie Doc::lstDocuments()?
edit: Aaaah, przyciąłeś klasę. Mało kodu. edit: Hmmm, a po co klasa Doc dziedziczy po klasie DB_DataObject? Wydaje mi się to niepotrzebne, ponieważ używasz tego obiektu wewnątrz klasy. Ten post edytował LBO 26.12.2006, 17:28:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kod jest ucięty ale to nie ma znaczenia
nie chciałem wklejać całości o to chyba nie ma znaczenia. a argumentu urzywam tak.
i tak analogicznie z $_order i $_lang. ale nawet z tym nie działa, mi sie wydaje ze to wina samej klasy DB_DataObject |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zdebuguj kod, dodaj jakieś opisy wykonywanych akcji etc. Czy DB_DatabObject posiada metodę toSQL? Możesz podejrzeć wygenerowane zapytanie?
|
|
|
![]()
|
|
debug daje coś takiego:
tblDocuments: FETCH: Last Data Fetch'ed after 0.0035898685455322 seconds tblDocuments: ERROR: You cannot do two queries on the same object (copy it before finding) tblDocuments: ERROR: You cannot do two queries on the same object (copy it before finding) tblDocuments: 0: fetched on object after fetch completed (no results found) tblDocuments: ERROR: You cannot do two queries on the same object (copy it before finding) tblDocuments: ERROR: You cannot do two queries on the same object (copy it before finding) tblDocuments: 0: fetched on object after fetch completed (no results found) tblDocuments: ERROR: You cannot do two queries on the same object (copy it before finding) tblDocuments: ERROR: You cannot do two queries on the same object (copy it before finding) tblDocuments: 0: fetched on object after fetch completed (no results found) reszta zapytan pobiera dane prawidłowo. przy tym co dalem zapytanie jest takie SELECT * FROM `documents` LIMIT 0, 7 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 08:10 |