![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 18.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam następującą sytuację.
Zainstalowałem FoxServer 3.0 na Windows 98 i nie działa. Uruchomienie Start Apache Service powoduje wyświetlenie błędu o treści: Cytat Błąd 2185: Nazwa usługi jest nieprawidłowa. Upewnij się czy podano ważną nazwę serwera i spróbuj ponownie.
Próba uruchomienie http://localhost kończy się zawsze niepowodzeniem. Czy ktoś spotkał się już z takim problemem? Czy jest konieczne przeinstalowanie systemu i czy to od tego w ogóle zależy? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie sadze aby jaka kolwiek usluga (service) dzialal na 98. Musisz to uruchomic w trybie konsoli (okienko ms-dos) i nie zamykac go.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 18.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi Ci o to, aby odpalać plik Start Apache Service ręcznie z okienka Dos'owego? Jeżeli tak to nie ma żadnej różnicy pomiędzy odpaleniem pliku jako skrótu a odpaleniem ręcznym. Ponadto robiłem tak i nie działa.
Bo chyba nie o tryb Dos-owy Ci chodzi. Czyli jednak czeka mnie instalacja nowego systemu? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Service to usługa działająca w tle dostępna w sytemach z rodziny NT, 2000, XP.
Kiedyś odpalałem Apacha w trybie MS-DOS jako działająca cały czas w oknie MS-DOSa aplikacja. Na innym systemie nie powinieneś mieć problemów, wiec raczej bym się skłaniał do instalacji nowego OSa niż kombinowania z 98. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Foxserv 3.0 nie dziala na windows 98 i nie ma na to rady.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 461 Pomógł: 32 Dołączył: 17.09.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zasmucę Cię...
Nowe wersja żadnych serwerów nie dziąłają pod winem nie serwerpwym tj. nie działają pod 95/98/Me... jest to spowodowane tym, że korzystają one z Apacha 2.0, który nie ma obsługi tych winów...ma ją natomiast Apache 1.3... mogę napisać instrukcje jak instalować apacha, mysql i php na winie 98...co i jak poustawiać...ale czy szefostwo forum zgodzi sie gdzieś to wstawić ![]() |
|
|
![]()
|
|
Jezeli tylko w tym temacie: http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=4349 nie ma juz omowienia doglebnie instalacji
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
php Początkujący => Apache
-------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:29 |