![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 7 Dołączył: 7.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak pętlą while zwrócić kolejno wartość tablicy dla pierwszego wymiaru?
Mam np i chciałbym poprzez while kolejno zwrócić pierwszy wymiar: indeksy 0, potem 1. Jak zrobić to while'm? Koniecznie nim. Aha, konstrukcja while może wyglądać tylko tak:
Ten post edytował cadavre 11.12.2006, 18:18:19 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 7 Dołączył: 7.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jeśli wyglądałoby to tak:
? Bo pewna funkcja pakuje mi wprost do pętli tablicę. Myślałem nad czymś a'la co robi fetch_array czy pochodny. Wysyła kolejne wiersze a na końcu FALSE. Czy da się jakoś "zemulować" mysql_fetch_*? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Eee...zeee jak?
Co ty chcesz uzyskac i co masz na wejsciu? Moze o array_keys ci chodzi? |
|
|
![]()
|
|
Otóż troszkę mam to dziwne - fakt. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Przedstawię może jednak założenie: piszę system cache'owania zapytań i wpadłem na dość dziwny pomysł. Chcę w zależności do tego czy cache istnieje załadować różne dane. Jeśli chce nie istnieje lub nie chce mieć cacheowanego zapytania to funkcja fetch zwraca mysql_fetch_row. Jeśli jednak chcę cacheowane zapytanie to funkcja odczytuje dane z pliku i zwraca tablicę. Wszystko to ujęte jest w instrukcji warunkowej a'la:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 16:11 |