Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Przechwycić strumien audio z mikrofonu na stronie. Da sie ?
grabsoon

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam mam takie pytanko czy istnieje cos co pozwoli mi zintegrowac ze strona mały recorder dźwięku przechwyconego z mikrofonu pod kompem ? Szukałem w komponentach *.aspx ale nic nie znalazlem. Czy to wogole się da zrobić. Jaką technologię do tego wykorzystać ? Myślałem nad czymś co przechwyci od usera 5-10 sekundowe wywody do mikrofonu, zapisze to oczywiście po stronie klienta i automatycznie po zakonczonym nagranu wyśle ten tymczasowy plik na serwer. Pytanie jakie od razu mi się nasuwa to czy takie pliki np *.wav można zapisać w bazie danych np MySQL czy lepiej zapisywać jako pliki na serwerze a do bazy zapisać np. ścieżke dostępu ? Jak sądzicie ? Wiem, że najłatwiej byłoby zrobić zwykly button do uploadu plików ale chce maksymalnie ułatwić życie osobie która będzie chciała wysłać taki plik *.wav a nie umie na przykład obsługiwać rejestratora dźwięków :]
Go to the top of the page
+Quote Post
Zajec

-----

Jeśli coś takiego przez stronę internetową to IMO tylko za pomocą Javy.
+Quote Post
orson

-----

witam

możesz użyć też flasha ale musisz mieć do tego odpowiednią infrastrukturę po stronie serwera - konkretnie serwer mediów strumieniowych macromedii oraz flash proffesional, on ma w komponentach odpowiednie klasy do obsługi kamer internetowych oraz mikrofonów ...

pozdrawiam
+Quote Post
grabsoon

-----

Dzięki wielkie, zdecyduje się na Jave ze względu na brak uprawnieńm na serwerze. Szczerze to nie wiem co to jest IMO i jak się do tego zabrać. Jeśli mielibyście jakieś ciekawe linki dotyczące działania takiego komponentu bądź jakiś przykładowy kodzik to byłbym wdzięczny. Dzięki za wszystkie wskazówki (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
+Quote Post
mike

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

Cytat(grabsoon @ 16.11.2006, 00:37:12 ) *
Szczerze to nie wiem co to jest IMO i jak się do tego zabrać.

ROTFL (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)

Slang internetowy
+Quote Post
grabsoon

-----

Hehe no tak ... ROTLF (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/Rkingsmiley.png)
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 23.08.2025 - 09:44