![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skrócona wersja newsa
a tutaj powinna pojawic sie tresc calego newsa
phpinfo(); pokazuje php Variables Variable Value _REQUEST["idnews"] no value _GET["idnews"] no value prosze o pomoc Ten post edytował bigart 7.11.2006, 13:52:33 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
w tej linii zjadles " powinno byc:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 20.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrobiłem tak jak napisales i caly czas lipa
http://127.0.0.1/admin/show_news.php?idnews= nie pobiera:( |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
no ale przeciez w linku co pokazales, to idnew nie ma zadnej wartosci, to sie nie dziw ze ci nei dziala.
tu masz pewnie jakis blad:
zobacz czy wiersz['idnews'] ma jakas wartosc. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
w bazie danych sa wartosci ... np 49 i 53 ...
jak mozesz napisz gdzie i jak spr. wartosc idnews to kolumna auto_increment primary key w bazie danych mysql |
|
|
![]()
|
|
no ale skoro dostajesz puste linki bez zmiennej to jednak nie ma tam wartosci.
daj w petli:
i pokaz co dokladnie zawiera tablica wiersz -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
jak mozesz to napisz mi dokladnie w którym miejscu mam to wpisac w kodzie... tzn wklej mi moj kod php razem z tą pętla ... sorry ale sie pogubilem
print_r ($_GET); pokazuje Array ( [idnews] => )
chyba do zapytania trzeba dodac kolumne idnews dodalem w ten sposob : ... END idnews,tekst,data,tytul,autor FROM news ORDER BY data DESC LIMIT 5; ale efekt jest taki ze w miejscu gdzie ma byc tekst skrócony jest cały... a po kliknieciu pojawia sie skrócony ok udalo sie:) tak dziala jak trzeba czyli pokazuje skróconego newsa i po kliknieciu pojawia sie pelna tresc newsa
a w ten sposób pojawia sie zamiast skróconego newsa to pełna treść i jak sie kliknie to pojawia się skrócona!!
moze mi ktos wyjasnic dlaczego tak sie dzieje (przez przypadek udało mi sie rozwiązać problem a chciałbym znać przyczyne) ?
tak tez dziala i chyba jest najbardziej jasne to zapytanie:) thx DnaDesign:) Ten post edytował bigart 7.11.2006, 15:04:56 |
|
|
![]()
|
|
hehe, idnews mowisz dodales do selecta.... kurka, wydawalo mi sie to tak oczywiste ze powinno tam byc , ze nawet nie sprawdzilem czy ty to masz. ech, starosc nie radosc
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
nospor dzieki za pomoc:) jezeli chodzi o mnie to jestem poczatkujacy i nic u mnie nie jest oczywiste:)ehehehe
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 19:17 |