![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki problem, chce zrobić taki myk, żeby po kliknięciu na link na stronie przenosiło mnie na strone która aktualnie działa, tzn chodzi mi o to ze mam dwa serwery, jeden domowy, jeden komercyjny, i na domowym mam pewien skrypt, ale jakby serwer domowy nie dzialal chce aby uzytkownik zobaczy informacje o tym ze serwer jest w tej chwili niedostepny. moze ktos pomoc?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 2 Dołączył: 8.11.2005 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tym, że musisz mieć curla na serwerze -------------------- Programuj pod kątem interfejsu, nie implementacji
Gang of Four michalbarys.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 18.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mozesz tez na serwerze komercyjnym wrzucic skrypt ktory za pomoca funkcji fsockopen()" title="Zobacz w manualu php" target="_manual bedzie sprawdzal czy serwer domowy stoi i ewentualnie na niego przekierowywal.
Powinno sie to dac zrobic w taki sposob:
To oczywiscie musisz dopisac na poczatku kazdego skryptu na serwerze komercyjnym. Nie testowalem ale powinno dzialac. Problem moze sie pojawic jezeli na serwerze jest zablokowana funkcja fsockopen(), co - zdaje sie - jest dosc prawdopodobne. Ten post edytował venomz 25.10.2006, 02:54:26 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 02:08 |