![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 23.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
zastanawia mnie sprawa dotyczaca skladni uzywanej podczas wypisywania tekstu na ekran, mianowicie ktorej Wy uzywacie, czy jest w nich jakas roznica (ktoras jest lepsza/gorsza do pewnych zastosowan), czy to zalezy tylko od preferencji uzytkownika :
oraz
Czy lepiej uzywac print czy echo ? Kiedy takze dobrze jest uzywac skladni "here document" ? Dziekuje za odpowiedzi. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Raczej zależy to od preferencji. Osobiście preferuję zapis konunikatu do zmiennej, a wyświetlenie potem. Jest to lepsze o tyle, że tka zmienną można gdziś wysłać, coś z nią zrobić etc. Jak tylko printujesz, to nie masz takich możliwości.
Pozdrawiam -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 9 Dołączył: 14.10.2006 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja również uważam że sposób pierwszy jest dużo lepszy. Kiedy od razu printujesz to później jest Ci trudniej zmieniać kod bo musisz robić uniki kiedy w pewnym momencie chcesz użyć np Header(...);
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 23.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja tez osobiscie uzywam pierwszej wersji - wedlug mnie taki kod jest bardziej czytelny. Ale chcialbym poznac opinie innych uzytkownikow na ten temat. wszystkie za i przeciw.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 14:20 |