![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 8.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z wstawieniem danych do bazy danych.
Baza i tabela została utworzona za pomocą PHPMYADMIN. Przy pomocy tego programu mogę wszystko robić. Natomiast skryptem napisanym poniżej nie mogę dodawać do bazy. Bardzo proszę o pomoc - co w nim jest źle?
Ten post edytował globalinfo 8.10.2006, 19:26:31 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat
Połączenie do bazy poza funkcją gdzie się podziewa? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 8.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Połączenie do bazy poza funkcją gdzie się podziewa? A czy wywołanie samej funkcji connect nie wystarczy? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Jak wywołujesz $zmienna = mysql_connect(), to nie wystarczy.
Ale gdy samo mysql_connect, to z tego co pamiętam - już tak. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 475 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@erix, mylisz się - powinno chulac ;-)
Mi na localu działa dobrze ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 152 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a w ogóle to jaki komunikat otrzymujesz?
Kod $dodaj= mysql_query ($wstaw) or die( mysql_error() ); u mnie też śmiga Ten post edytował gszesiek 8.10.2006, 20:19:17 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Mnie też się wydaje, że powinno hulać.
![]() A komunikatu żadnego nie wyświetla. Na stronie pojawiają się napisy: Udało się połączyć z serwerem! Udało się połączyć z bazą danch! to wszystko. Cytat a w ogóle to jaki komunikat otrzymujesz? Może mam zablokowane komunikaty o błędach (jak zrobię błąd w php to nie robi nic)- nie wiem gdzie to ustawić. Cytat $dodaj= mysql_query ($wstaw) or die( mysql_error() ); You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ''spis'('wiersz', 'nazwa', 'potwierdzenie') VALUES ('', 'FILM', 'nie')' at line 1 Ten post edytował globalinfo 8.10.2006, 20:27:43 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 152 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i tego się trzymaj, zawsze lepiej wiedzieć gdzie ma się błąd
wysłałbym Cię teraz do manuala, ale znowu mnie michal skrzyczy usuń apostrofy ( nazwa tabeli i nazwy pól ) pozdrawiam Ten post edytował gszesiek 8.10.2006, 20:31:14 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
O wielkie dzięki.
![]() ![]() ![]() Jest super. ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 16:03 |