![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otóż bojąc się o wydajność mojego sessionHandlera pobierającego dane sesji z mysqla postanowiłem się podzielić moim pomysłem.
Otóż sesje generalnie tworzy się w mySQL jednak dane chciałbym załadować do plików. Czy jest sens ? -------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja nie tworze w mysql? I co?
![]() Ty sie nie boj tylko stworz dwa rozwiazania i zmierz wydajnosc. Poza tym jak chcesz np. zliczyciloscuserow online przy zastosowaniu plikow? -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 800 Pomógł: 0 Dołączył: 26.11.2005 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie mySQL zawiera sessionId jego ostatnią aktywność etc. , a w pliku jest przechowywana tablica $_SESSION;
-------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 627 Pomógł: 33 Dołączył: 1.05.2005 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a ile masz tych danych w sesji? przeciez i tak query zawsze bedzie wykonywane.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Chyba nie możemy się zrozumieć.
-------------------- Jah Music Is On My Mind !
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 338 Pomógł: 2 Dołączył: 4.03.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wez po uwage, ze MySQL nieco szybciej dotrze dodanych, niz Ty stosujac pliki + baze.
Adrian. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:36 |