![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
mam taki problemik posiadam na swoim serwerku apache 2.0 i mam strone,i teraz tak: jest sporo linków i chciałbym aby do kilku z nich dotęp mieli tylko użytkownicy sieci a do reszty każdy,wiem jak zablokować dostęp do całej strony no ale to nie roziwiązuje problemu. aha pisałem już że dopiero zaczynam ![]() pozdrawiam wszystkich |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 1 Dołączył: 6.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<Directory /twoj-katalog>
Order Allow, Deny Deny All Allow from 10.0.0.0/16 <--- IP/klasa z ktorych ma byc dostep </Directory> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w apachu mam taki wpis
<Directory /var/www> Order Allow, Deny Deny All </Directory> i teraz chciałbym żeby do katalogu /var/www/siec mieli dostęp tylko osoby z mojej sieci a do reszty katalogów z /var/www wszyscy inni ,z poza sieci też i jak to zrobić?? jak dopiszę to co mi podałeś to apach nawet nie wstaje |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 1 Dołączył: 6.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zeby nie powielac wpisow daj w apache'u allow all i przy tym jednym katalogu allowOverride limit, a nastepnie do tego katalogu doloz .htaccess zawierajacy
Order Allow, Deny Allow from 10.0.0.0/16 <--- adres/zakres ktory ma miec dostep. Deny All moga byc bledy w skladni - poszukaj w dokumentacji apache'a w razie problemow |
|
|
![]()
|
|
Dzięki
rozwiązałem to inaczej,poproetu zrobiłem virtualhost na innym porcie i też działa |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
nawet jak trafi na dany port to i tak nie wejdzie na stronę ponieważ w firewallu zablokowany jest ten port za zewnątrz,i dlatego dostęp maja tylko użytkownicy sieci.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 22:11 |