![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 2.08.2005 Skąd: pomorskie Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Wiem, że taki tema pojawiał się już na forum, ale nie dał mi rozwiązania. Mam plik xml (struktura przykładowa to:
Stosuję tu formułę znalezioną nieraz na tym forum:
aby wprowadzić zawartość pliku xml, a konkretnie tytuły, do bazy mysql. Niestety nie działa. Pojawia się błąd: Parse error: parse error in c:\usr\apache\httpd\html\baza\index.php on line 8 (czyli ta, która zaczyna się od `tytul'. Co jest nie tak? Ten post edytował Martin24 29.08.2006, 21:06:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Masz przecinek zamiast kropki query('tytul/text()', <--tu
-------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 2.08.2005 Skąd: pomorskie Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
OK, poprawiłem, ale nic to nie zmieniło. Dalej ten sam błąd.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Parse error to bład składni - poprawiłem Ci ten z kropką, bo rzucił mi sie od razu w oczy. Sprawdzaj kod, czy nie robisz jakiś błędów składniowych , bo nikt tu nie jest debuggerem i nie będzie za Ciebie parse errorów znajdował. Masz gdzieś po prostu kolejny bład skłądni i musisz go zlikwidować. Zajrzyj też do działu Temat: Najczestsze bledy
Pozdrawiam, -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Rozumiem doskonale. Problem w tym, że w linku, który podałeś nie ma nic pod temat, a ja jestem tu po to, żeby się czegoś nauczyć. Nie proszę przecież o pisanie za mnie kodu.
|
|
|
![]()
|
|
Doskonale rozumiem, że chcesz się czegoś nauczyć. To dobrze, Problem w tym, że odpowiedź na twoje pytanie dotyczące błędu znajduje się w manualu php, który, jeśli chcesz programowac w tym jezyku - wypada przeczytac. Ba. Jeśli to twój pierwszy hjęzyk programowania, to nawet wskazane, żebyś niemal na pamięc go umiał
![]() Link, który podałem dotyczy innych problemów, które możesz napotkać. -------------------- To think for yourself you must question authority and
|
|
![]()
|
|
Mój problem rozwiązał się dzięki programowi Navicat. Wątek do zamknięcia.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 18:03 |