![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
problem: includowanie zawartości pliku oraz do określonych miejsc na stronie głównej wcześniej zdefiniowanych jego części typu tytuł, stopka etc.
rozwiązanie: tzn. ja coś kombinuję w kierunku zmiennych - ustawiam w artykule zmienne np. $nazwa = costam, a później w pliku głównym daję w interesujących mnie miejscach
tylko, że nie chce działać. a może jest jakaś instrukcja do include ? jak najlepiej to zrobić (i bezpiecznie ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://pl.php.net/manual/pl/function.include.php" title="Zobacz w manualu php" target="_manual
O to Ci chodzi? -------------------- Załóż konto na dropbox.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem czy dobrze zrozumiałem (chcesz zrobic sobie jakby szablony do artykułów?) , ale jesli tak, to polecam funkcję implode(). więcej o niej na php.net
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie do końca szablon, tylko:
1. mam główny plik index.php, do którego w miejsce "treści" includuje artykuły, za pomocą switch 2. teraz chcę, żeby tytuł dokumentu html był zmieniany dynamicznie, w zależności od wczytanego artykułu 3. w pliku z artykułem jest podany kod
4. natomiast w index.php w miejscu <title></title>:
5. i to nie działa PS. bo z includowaniem samych plików sobie poradziłem |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
index.php
news0.php
-------------------- Załóż konto na dropbox.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem problem, gdyż to co napisałeś jest znacząco nieskładne, ale z tego co wywnioskowałem chcesz zmienić tytuł strony
gdy zostanie wklejony nowy artykuł. Może zrobić coś takiego:
itd. Trochę to za proste się wydaje by nad tym tyle czasu rozwodzić, więc śmię wątpić czy o to chodziło? |
|
|
![]()
|
|
Trochę to za proste się wydaje by nad tym tyle czasu rozwodzić, więc śmię wątpić czy o to chodziło? ![]() 1. buduję serwis, od którego wymagam szybkości, prostoty i "mobilności/giętkości/zwinności/ekonomiczności" - nie wiem jak to nazwać ![]() 2. mam taki pomysł, który zawzięcie realizuję ![]()
3. może ktoś ma jakiś lepszy pomysł jak to wykonać ? 4. @mirer o Twoim sposobie też myślałem ale nie chce działać 5. @My4tic, zadziałałby Twój sposób, ale nie o to mi chodzi //edit: właśnie zrobiłem ![]() na górze w head dałem:
a przy includowaniu wywołanie funkcji ![]()
Ten post edytował roanoke 25.08.2006, 12:22:46 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 3.07.2025 - 20:03 |