![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich
mam taki skrypcik, pokazuje on ile zostało czasu do momentu kiedy mają zatelefonować do mnie osoby z różnych stron świata. Jak teraz wybrnąć z różnicy czasu w zależności od strefy czasowej w jakiej dana osoba będzie ten licznik widziała? Czy ktoś mi podpowie, co zrobić aby licznik doszedł do zera dla każdej strefy czasowej w tym samym momencie? A może jest jakaś "wstawka", która pozwoli otrzymać czas z serwera, a nie z systemu operacyjnego użytkownika? Kod <html>
<p align="center"><font face="Verdana">Dzwoncie za:</font></p> <script type="text/javascript"> function CD(d,o,t,x){ return[x=~~(t=(d-o)/864e5),x=~~(t=(t-x)*24), x=~~(t=(t-x)*60),~~((t-x)*60)] } function R(t) { t=CD(new Date(2006,07,30,12,59,59),new Date()); document.getElementById('costam').innerHTML=''+t[0]+"days "+t[1]+"hours "+t[2]+"min "+t[3]+"sec"; if(t[0]<=0 && t[1]<=0 && t[2]<=0 && t[3]<=0) document.getElementById('costam').innerHTML='Teraz dzwoncie!'; else setTimeout('R()',1e3); } onload=function(){R(); } </script> <p align="center"><font face="verdana" id=costam></font></p> <body text="#C0C0C0" bgcolor="#000000"> <div id="costam"></div> Ten post edytował komanch 21.08.2006, 19:06:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2004 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale nierozumiem problemu...
![]() ![]() Pozdrawiam, Igor... -------------------- Pozdrawiam
(o) Igor Dirbach |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Postaram się to jakoś wytłumaczyć. Przypuscmy, że interesującą mnie godziną (godz. X) jest godz. 13.00 czasu polskiego. Jeśli teraz stronę ze skryptem otworzy ktoś z Polski o godz. 12.45 - licznik pokaże, że pozostało 15 minut do godziny X. Jeśli w tym samym momencie (czyli o godz. 12.45 czasu polskiego) stronę otworzy ktoś z Londynu, licznik pokaże mu, że pozostała 1godz. i 15 minut do godz. X
Chodzi mi o to aby w każdym miejscu na świecie, licznik w tym samym momencie pokazywał tą samą wartość. Dzięki. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2004 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no niestety tak łatwo zrobić się tego nieda... (w js jest to niemożliwe byś musiał połączyc to z php)
jeżeli Cie to interesuje to napisz napisze ci skrypt... -------------------- Pozdrawiam
(o) Igor Dirbach |
|
|
![]()
|
|
no niestety tak łatwo zrobić się tego nieda... (w js jest to niemożliwe byś musiał połączyc to z php) jeżeli Cie to interesuje to napisz napisze ci skrypt... Jestem jak najbardziej zainteresowany, ktoś mi coś nawet już poradził, wstawiłem więc taką linie: Kod t=CD(new Date(<? echo (gmdate ("U", mktime (0,0,0,8,25,2006)))*1000; ?>),new Date()); uruchomiłem, ale nadal licznik pokazuje różne wartości dla różnych stref czasowych. Dzięki za pomoc. Ok, doszedłem już do takiego stanu: Kod <html> <p align="center"><font face="Verdana">Deadline for commitment in New Haven:</font></p> <script type="text/javascript"> function CD(d,o,t,x){ return[x=~~(t=(d-o)/864e5),x=~~(t=(t-x)*24), x=~~(t=(t-x)*60),~~((t-x)*60)] } function R(t) { t=CD(new Date(<? echo (gmdate ("U", mktime (0,0,0,8,25,2006)))*1000; ?>),new Date(<? echo (gmdate ("U"))*1000; ?>)); document.getElementById('costam').innerHTML=''+t[0]+"days "+t[1]+"hours "+t[2]+"min "+t[3]+"sec"; if(t[0]<=0 && t[1]<=0 && t[2]<=0 && t[3]<=0) document.getElementById('costam').innerHTML='Time is up !'; else setTimeout('R()',1e3); } onload=function(){R(); } </script> <p align="center"><font face="verdana" id=costam></font></p> <body text="#C0C0C0" bgcolor="#000000"> <div id="costam"></div> To już prawie działa ![]() Tutaj przykład: http://www.robus.ovh.org/deadline/t1.php Co zrobić żeby to się odświeżało? ![]() ![]() ![]() Ten post edytował komanch 22.08.2006, 18:59:47 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukaj pod hasłami timer/countdown
http://www.hashemian.com/tools/javascript-countdown.htm http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex6/...alcountdown.htm Po prostu musisz w JS napisac funkcje ktora bedzie uruchamiała sie co sekunde i odejmowala 1s od podanego czasu. Kod Timeout('nazwa_funkcji', 1000);
-------------------- Załóż konto na dropbox.
|
|
|
![]()
|
|
Bardzo Ci dziękuję, to jest dokładnie to co potrzebowałem, odliczanie bez względu na strefe czasową i z autoodświeżaniem ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:47 |