![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, musze zliczyć rekordy z 3 baz, napisałem coś takiego (niestety nie działa, wyświetla 1)
Proszę o pomoc i pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 120 Pomógł: 2 Dołączył: 4.11.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A czemu próbujesz liczyć w jednym zapytaniu od razu z trzech tabel?
Czy nie lepiej po kolei? SELECT count(id) AS ile_news FROM news SELECT count(id) AS ile_articles_arts FROM articles_arts SELECT count(id) AS ile_download_files FROM download_files Po drodze przypisać wyniki do zmiennych i tyle... Tworzyć tylko takie piramidalne zapytania dla... no właśnie: po co? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
albo:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałem zastosować sposób Adiasza.
Napisałem to tak:
I wyświetliło SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'SELECT count(id) as arts FROM articles_arts),(SELECT count(id) Dalszy kod wygląda tak:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź wersję swojej bazy danych i sprawdz czy posiada ona możliwość tworzenia podazapytań.
subquery Łukasz |
|
|
![]()
|
|
Hmm, no jak nie działa to znaczy, że nie ma.
Błąd chyba też o tym mówi. Dlatego chciałem zrobić to jednym zapytaniem (pierwszy post). Wie ktoś jak zrobić by to działało? |EDIT| Problem już rozwiązany, dzięki za pomoc. Ten post edytował the-sopel 18.08.2006, 19:05:46 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 23:42 |