![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od jakiegoś czasu na moim komputerze w prawie każdym folderze Moich Dokumentów znajdują się 2 pliki o nazwie hpothb07. Jeden ma rozszerzenie .tif a drugi .dat. Są to pliki ukryte. Po usunięciu nic się nie dzieje ale po jakimś czasie znów się pojawiają. Plik .tif czasem otwiera sie i jest miniaturą skanowanego dokumentu ale najczęściej podgląd jest niedostępny. Jak usunąć te pliki na trwałe i do czego tak w ogóle służą? (trochę się domyślam ale to mnie nie satysfakcjonuje. Zapewne hp na początku oznacza markę skanera, a thb pod koniec oznacza thumbs czyli miniaturki. Ale i tak nie rozumiem po co to)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po to wypowiadam się na forum po polsku aby otrzymac odpowiedz po polsku. Gdybym chciał odpowiedzi po angielsku napisałbym post po angielsku. (Chociaz i tak dziekuje ale nic nie rozumiem bo nie znam j.ang)
Ten post edytował konrado 2.08.2006, 15:59:57 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli dobrze sie doczytałem to jest to plik tworzony przez oprogramowanie HP w którym sa przechowywane miniaturki (coś w stylu Thumb.db który tworzy windows) Masz skaner?
|
|
|
![]()
|
|
Mam skaner ale po co tworzy plik hpothb07.dat ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po to wypowiadam się na forum po polsku aby otrzymac odpowiedz po polsku. Gdybym chciał odpowiedzi po angielsku napisałbym post po angielsku. (Chociaz i tak dziekuje ale nic nie rozumiem bo nie znam j.ang) To nie jest takie oczywiste. W polskim necie nieznajdziesz odpowiedzi na wiele pytan - jak np. to, ktore zadales - wiec probujac pomoc, wskazalem inna opcje jezyczna (co zreszta bardzo czesto zdarza sie na tym forum). Ale do rzeczy (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Ogolnie problem wydaje sie nie do rozwiazania. Wszystko przez oprogramowanie HPka. Te pliki to cache, utworzony przez oprogramowanie skanera lub drukarki HP. Pozostaje tylko wylaczenie opcji pokazywania ukrytych plikow - aby miec z oczu te pliki :/ |
|
|
![]() ![]()
|
|
Dziękuję. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) I o takie coś mi chodziło. Przecierz jest ktoś w Polsce kto zna angielski i moze odpowiedzieć. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/snitch.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 05:45 |