![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Stargard Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak wybrać z katalogu pliki o określonym rozszerzeniu np. jpg :?:
-------------------- wiadro.xt.pl :: klozz@e-skrzynka.pl :: Serwis gier online - soon
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
[php:1:3316f1cba0]<?php
function roz( $strNazwa='' ){ return( substr( strrchr ($strNazwa, '.'), 1) ) ; } if ($handle = opendir('.')) { while (false !== ($file = readdir($handle))) { if (roz( $file ) =='jpg' ) { // <- tu był błąd echo "$filen"; } } closedir($handle); } ?>[/php:1:3316f1cba0] ------------- poprawione -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Stargard Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie działa mi kod który podałeś....
-------------------- wiadro.xt.pl :: klozz@e-skrzynka.pl :: Serwis gier online - soon
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Jak wybrać z katalogu pliki o określonym rozszerzeniu np. jpg :?:
[php:1:597f9ce2ec]<?php foreach (glob("*.jpg") as $file) print "$filen"; ?>[/php:1:597f9ce2ec] |
|
|
![]()
|
|
Nie wiem co się dzieje, ale na localu to mi wyświwtla nazwy wszystkich plków .jpg ale jak walne to na serwerek to wyświetla tylko nazwę jednego pliku :?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź, czy nie masz rozszerzeń napisanych dużymi literami, bo w Windowsach to ne ma znaczenia, ale na Uniksach ma.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:17 |