![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-qwe- |
![]()
|
Goście ![]() |
czy ktos ma moze skrypt lub moze pomoc, chodzi mi o skrypt w php zeby
podaje gotowa lokalizacje pliku tekstowego w skrypcie ustawiam pole do wpisania slow, przycisk szukaj po wpisaniu slowa w pole szukaj i wcisnieciu przycisku szukaj, on przeszukuje mi plik.txt podany wczesniej czy dane slowo w nim jest jesli jest cos wyskakuje ze jest jesli nie ma cos wyskakuje ze nie ma z gory dzieki za pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Lekka podpowiedź czego szukac:
Cytat podaje gotowa lokalizacje pliku tekstowego w skrypcie
Cytat ustawiam pole do wpisania slow, przycisk szukaj
Cytat po wpisaniu slowa w pole szukaj i wcisnieciu przycisku szukaj, on przeszukuje mi plik.txt podany wczesniej czy dane slowo w nim jest wyrażenia regularne Cytat jesli jest cos wyskakuje ze jest jesli nie ma cos wyskakuje ze nie ma struktury kontrolne -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gotowego skryptu nie mam ale do tego potrzebujesz tylko 3 funkcji:
fopen(); fscanf(); //jesli dobrze pamiętam :-) sprawdzisz to sobie fclose(); i zastosować pętle np. while Gotowych skryptów szukaj na forum w dziale srypty php. Łukasz -------------------- |
|
|
-qwe- |
![]()
|
Goście ![]() |
witam
mam juz cos takiego
a ramki do wpisania i slowo szukaj mam w pierwszym pliku teraz tylko nie zabardzo wiem jak wpisac te rzeczy ktore mi podaliscie ![]() dzieki za pomoc i dzieki za odpowiedzi |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@qwe: najlepiej zarejestruj się, przeczytaj regulamin i zasady pisania na forum i używaj bbcode.
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
a jak sie uzywa kod bbcode
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Masz takie przyciski w edytorze - lub użwasz (nie piszę otwierających) [/b] [/php] [/html] .
Kod umieszczasz pomiędzy takimi znacznikami. Wtedy forum wie, że chcesz wprowadzić kod i innym lepiej się czyta ![]() -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
-qwe- |
![]()
|
Goście ![]() |
ok dzieki
|
|
|
-qwe- |
![]()
|
Goście ![]() |
witam znalazlem w necie cos takiego odpowiednio ustawilem tylko wyskakuje mi blad w lini 20 i 2 oraz po nacisnieciu szukaj blad w lini 40 jesli slowo znalazlo a jesli nie znalazlo blad w lini
dzieki za pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jaki jest komunikat błędu ?
-------------------- |
|
|
-qwe- |
![]()
|
Goście ![]() |
Notice: Undefined index: szukane in C:\Apache2\htdocs\szuk.php on line 2
Zmienna nie jest ustawiona Notice: Undefined index: action in C:\Apache2\htdocs\szuk.php on line 19 |
|
|
-qwe- |
![]()
|
Goście ![]() |
cos poprawilem i mam blad dalej w lini 68 Parse error: parse error, unexpected $end in C:\Apache2\htdocs\szukaj.php on line 68, i gdy jest puste pole nie wyskakuje komunikat ze pole puste
![]() dziekuje za pomoc i za zainteresowanie
|
|
|
![]()
|
|
Otwierasz nawiasy klamrowe {
a gdzie je zamykasz? Co do wcześniejszych błedów to pkt 7. Co do pustego pola, to przemyśl tą konstrukcję co napisałeś:
Ten post edytował TomASS 27.07.2006, 13:10:20 -------------------- |
|
|
-qwe- |
![]()
|
Goście ![]() |
dzieki za pomoc
ale juz sie pogubilem i nie wiem jak to wszystko zrobic ![]()
jestem znow w tym punkcie wyjcia, TomaSS czyli tego pola powinno nie byc?? ono jest zle?? bo juz nie wiem teraz jak ustawic zeby ten plik przeszukalo czy sa w nim dane nazwy |
|
|
-qwe- |
![]()
|
Goście ![]() |
zmienilem zeby mi otworzylo plik ale wyskakuje blad
Resource id #3 i nie wiem dlaczego |
|
|
![]() ![]() |
![]() |