![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam nastepujacy problem. pobieram z jednej tabeli pole ktore jest w formacie date nastepnie lacze sie z druga tabela tam tez mam pole w formacie date i daje WHERE date z pierwszej tabeli = date z drugiej tabeli Tylko jest taki problem ze podczas zapisywania do tych dwoch tabel czesem wystapi sekunda roznicy w zapisie miedzy pierwsza a druga tabela. Jak zrobic aby warunek WHERE byl elastyczny i pobieral rekordy z +/- 3 sekundy w porownaniu do pierwszej tabeli? z gory thx za pomoc pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wykorzystaj INTERVAL (nie sprawdzalem, ale pewnie mozesz ustawic interwal czasowy na pare sekund), wiecej info m.in.: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/dat...-functions.html
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 8.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie prosciej jest przed zapisaniem pol pobrac czas i zapisac je z tym samym czasem ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 5 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Eee mi coś tutaj śmierdzi - łączysz tabele przez pole typu DATE. Pokaż strukturę bazy.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 18:13 |