![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 1 Dołączył: 27.04.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Drobny problemik z którym walczę i nie mogę znaleźć rozwiązania. Mam tabelkę o nazwie TEST_TABLE z następującymi polami: ID int(10,0) oraz TEXT różne typu: patrz dalej oraz kod php operujący na tej tabeli zaczerpnięty żywczem z manuala:
Teraz tak: dla pola TEXT typu - varchar(4000): dostaję poprawne wyniki - clob: wysypka php-a - long: Warning: PDOStatement::fetch() [function.fetch]: column 1 data was too large for buffer and was truncated to fit it in ...skrypt.php... on line ...xxx... W żaden sposób nie udaje mi się wyciągnąć całej wartości siedzącej w tym polu... Albo nie mogę zapisać tam więcej niż 4 tyś. znaków (varchar), albo dostaję warning a zwracana wartość jest obcinana do około 1 tyś znaków (long), albo php się wysypuje. Byłbym bardzo wdzięczny gdybyście mogli sprawdzić i napisać, czy u Was zachowuje się to tak samo. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 231 Pomógł: 22 Dołączył: 6.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$stmt->bindColumn(2, $text);
Powinienes zamienić na $stmt->bindColumn(2, $text, PDO::PARM_LOB); http://pl2.php.net/manual/pl/pdo.lobs.php |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 01:32 |