![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Nie wiem zbyt duzo o javascript (ale widze ze bede sie musial nauczyc w koncu,bo ciezko sie bez tego pisze cokolwiek). Mam taki pomysl : moge jakos zapytac uzytkownika, czy jest pewien ze cche zamknac okno pzregladarki (z odpowiedzia pozytywna, zamykajaca okno i negatywna, nie powodujaca zmian)... ? W googlach znalazlem takie cos : Kod function closeOut(){ if (confirm("Do you really want to close this window")){ return true; } location.href = document.URL;; return true; } ----- proszę używać właściwego bbcode poprawiam revyag ale nie spelnia oczekiwan, bo cokolwiek wybiore okno i tak jest zamykane... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 112 Pomógł: 20 Dołączył: 10.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety, to nie spelnia oczekiwan.
Chodzi mi o potwierdzenie zamkniecia okna pzrez nacisniecie okna pzreglarki (krzyzyk)... Kod <HTML> <HEAD> <script language="javascript"> function closeIt() { event.returnValue = "W A R N I N G ![]() } </script> </HEAD> <BODY onbeforeunload="closeIt()"> <form action=inny.php method=post> <input type=text> <input type=submit name=send value=dalej> </form> </BODY> </HTML> Taki kod znalazlem na MSDN, ale onbefore unload, dziala zarowno dla proby wyjscia ze strony (przez link lub formularz) jak i zamkniecia pzregladarki. Niby ok, bo mam pod kontrola fakt zamkniecia pzregladarki, ale jednoczensie jest on dla niej identyczny z proba zmiany bierzacej strony (co jest strasznie denerwujace przy wypelnianiu formularzy i nawigacji po stronie)... Any other ideas ? ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 23:04 |