![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Zrobiłem system logowania oparty na sesjach. Jednak coś nie działa tak, jak powinno. Kiedy w pliku loguj.php wpisuję poprawny login i hasło, to przesyłane jest to do panel.php.
panel.php naglowek.php
Problem polega na tym, że jeżeli po wpisaniu danych pojawi się panel.php, to nie widać tam nic innego prócz "Informacje - panel administracyjny" . Dopiero po odświeżeniu strony pojawia się jej zawartość. Co zrobić, aby wszystko przechodziło płynnie, tzn. po wpisaniu danych, od razu wyświetliły się linki ? Proszę o jakieś wskazówki. Do zobrazowania problemu: http://www.koniczynka.voip24h.info/skrypt_newsow/loguj.php - hasło i login: admin . |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co zrobić, aby wszystko przechodziło płynnie, tzn. po wpisaniu danych, od razu wyświetliły się linki ? Proszę o jakieś wskazówki. W miejscu, gdzie zostaje spełniony warunek wpisania poprawnego hasła i loginu daj:
dodam jeszcze, że jak Ci nie będzie działać to poszukaj na forum tematów z headers already sent ... -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2003 Skąd: Siemianowice Śląskie Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- W życiu piękne są tyko chwile....
Życie choć piękne tak krótkie jest.... Wystarczy chwila by zgasić je.... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 24.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem to według rad dr_bonzo:
Cytat Naucz sie oddzielac logike aplikacji (kod php) od prezentacji danych! (html) -- unikniesz takich sytuwacji: 1. wysylasz naglowki z typem WML - OK 2. laczysz sie z baza, pobierasz to co masz pobrac, sprawdzasz czy jakistam warunek jesst spelniony 3. jesli tak, to dajesz przekierowanie header (! zauwaz ze do tej pory NIC nie wyslales do przegladarki i header zadziala); jesli nie to wyswietlasz dane <wml ..... za pomoca printa()/echo lub systemu szablonow. I wyszło mi tak: panel.php
Logowanie jest na stronę panel.php. Kiedy wpisuję poprawny login i hasło, to przekierowywany jestem na panel.php, a header("Location: naglowek.php"); już nie działa. A kiedy w pasku przeglądarki wpiszę http://www.koniczynka.voip24h.info/skrypt_newsow/panel.php , to przechodzi na naglowek.php . Gdzie znajduje się błąd ? edit: Postanowiłem nie używać ani header, ani require_once i zawartość naglowek.php wkleiłem do panel.php . Wszak, chciałem zrobić to tak, jak w książce, ale nie wyszło. Dziękuję za wszelką pomoc. Ten post edytował Koniczynka 16.06.2006, 10:36:01 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:41 |