![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam takie male pytanie. Otoz napisalem skrypt:
I chodzi o to czy istniej możliwość włamania sie w jakis sposób? Czy mozna np. wpisac cos do przegladarki zeby przypisalo $_SESSION['login'] jakas wartosc i wtedy bedzie zalogowany? Czy powinienem wprowadzic 2 sesje -> jedna do loginu, a druga do hasla i za kazdym razem sprawdzac czy dane podane przez uzytkownika sa prawdziwe? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj o tym co inni pisali na temat sesji (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
sesje + bezpieczeństwo |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 398 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sumie trudno jest cookolwiek z tego zrozumiec. Kazdy pisze co innego... Jedni mowia ze sesje sa bezpieczne, inni mowia ze nie sa... I sam juz nie wiem jak to jest. Czy ktos moze mi powiedziec czy ten skrypt, ktory napisalem jest bezpieczny? czy cos mam w nim zmienic?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dla kazdej przecietniej strony ( pomijam banki itp ) sesje sa wystarczajace - ew. dobrze jest napisac na bazie danych tak aby dane sesyjne nie byly ze tak powiem - bardziej publiczne - bo zagladajac do katalogu sessions PHPa sa tam pliki tekstowe a w nich tylko zwykle zserializowane tablice (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Ten post edytował NuLL 6.06.2006, 21:48:02 |
|
|
![]()
|
|
Ja potrzebuje cos w miare bezpiecznego...
Czy cos takiego:
jest bezpieczniejsze niz skrypt poprzedni? Czy są jakieś wady takiego skryptu? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 15:09 |