![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oddaj głos.
Ja jestem za, a nawet przeciw. Za - bo na pewno byłoby to najlepsza (i najtańsza) metoda pozbycia się chwastów (bo np. mordercy* to nie ludzie), na którch szkoda każdego grosza, tym bardziej, że stawka żywieniowa więźnia jest większa niż pacjenta w szpitalu. * - mam na myśli tylkp tych, którzy umyślnie zabili. Przeciw - nie w Polsce, ponieważ wszędzie szerzy się łapówkarstwo i bezmyślność, więc nie trudno domyśleć się jak by to sie skończyło. A ożywić człowieka nie można. Czyli niestety, jestem na NIE. Ale przydałoby się. Byle wyroki były sprawiedliwe. A obecnie wydawane wyroki (nie te najwyższe).....? Nawet nie warto na policję iść... - "mała szkodliwość społeczna czynu". Najpierw naprawmy polską policję, potem sądy i dopiero pomyślmy o karze śmierci. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sumie nie moge sie nie zgodzic, ogolnie jestem na tak, ale na troche innych warunkach niz w USA (tam ponoc mozna w sprawie poszlakowej wymierzyc taka kare), no i tak jak mowisz na polskie warunki to ciezki orzech.
Ale jest cos chyba lepszego, roboty spoleczne zamiast wylegiwania sie na pryczy i ogladania telewizji. Oni tam maja lepiej niz niejedna rodzina w swoim domu!! I to za nasze pieniadze oczywiscie... Skoro juz siedza, to mogliby chociaz robic cos pozytecznego. Najlepiej jakies kopanie rowow z miasta do miasta, co by im zbyt latwo nie bylo ![]() A pozatym kary za morderstwo sa u nas zdecydowanie za niskie. Podobnie za drobne przestepstwa (zlodzieje itp.), przez to potencjalni przestepcy sie nie boja, bo wiedza ze najwyzej pare miesiecy posiedza, wyjda i beda ustawieni (jak dobrze przedtem kase ulokuja), a tak jakby mial taki przed soba wizje conajmniej kilku lat za zlodziejstwo/napady i kilkudziesieciu za powazniejsze wystepki to moze byc sie kilka razy wiecej zastanowil nad tym czy chce to zrobic. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Roboty publiczne - pomysł dobry, ale już wyobrażam sobie wielkie oburzenie, że więźniowie pracują na wolności.
Jedyny przypadek wykonywania robót przez więźniów o jakim słyszałem w tym roku, to posprzątanie paru zaśmieconych miejsc w Poznaniu. Co do USA, to się nie będę wypowiadał...... Co do kar: kara nie odstraszy przestępcy. Co z tego, że może dostać np. 10 lat za coś tam, jak mu tego nie udowonią, czy dostanie w zawieszeniu? I bardziej skuteczność polskich sądów powoduje przestępczość niż niewysokie kary. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Roboty publiczne - pomysł dobry, ale już wyobrażam sobie wielkie oburzenie, że więźniowie pracują na wolności.
No musieliby pracowac wzglednie malymi grupkami i odpowiednio pilnowani. W ostatecznosci, przy co wiekszych wiezieniach, moglyby byc jakies specjalne zaklady dla wiezniow (tylko tacy by tam pracowali). Cytat Co do kar: kara nie odstraszy przestępcy. Co z tego, że może dostać np. 10 lat za coś tam, jak mu tego nie udowonią, czy dostanie w zawieszeniu? I bardziej skuteczność polskich sądów powoduje przestępczość niż wysokie kary.
No wlasnie... sady.. o tym zapomnialem, ale to az ciezko skomentowac ich stan w Polsce. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Jestem na tak.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Absolutnie jestem ZA! Nie trzeba przynajmniej utrzymywac kryminalistow za pieniadze z podatkow, a poza tym bedzie 100% pewnosci, ze nikomu juz nic nie zrobia!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2003 Skąd: Kosmos Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zabić
ja za w 100 % |
|
|
![]()
|
|
Cytat "]Absolutnie jestem ZA! Nie trzeba przynajmniej utrzymywac kryminalistow za pieniadze z podatkow, a poza tym bedzie 100% pewnosci, ze nikomu juz nic nie zrobia!
Taaaa, szczególnie przy obecnej sprawności naszych wyjątkowo uczciwych i nieprzekupnych sędziów, skazywani byliby jedynie sami kryminaliści.... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 100 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spenalzo --> A piszesz o Polsce, czy ogolnie. Bo ja mowie ogolnie. a to ze w naszym kochanym kraju ogolnie rzecz biorac jest do dupy pod kazdym wzgledem, to juz inna historia...
|
|
|
![]()
|
|
Cytat "]spenalzo --> A piszesz o Polsce, czy ogolnie.
O Polsce, nie interesuje się zbytnio prawem innych krajów, a tym bardziej ich więźniami. Ja jestem na NIE dopóki nie poprawi się system sądownictwa w Polsce. Kolejnym gwoźdzeim do trumny było zlikwidowanie kolegiów, i kierowanie spraw do sądu.Już mi sie nawet pisać nie chce. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:33 |