![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hello, zaczne od kodu
![]()
$id to cos.php plik menu.txt wyglada tak COS||cos No i co tu duzo mowic, warunek nigdy nie przechodzi. Moze macie jakies pomysly? ![]() ![]() Ten post edytował goped 2.06.2006, 23:34:30 -------------------- www.motorower.com.pl - kup sobie cos :]
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rozumiem ze chcesz sprawdzic czy cos jest identyczne wtedy === a nie ==
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
=== sprawdza czy typ jest ten sam, == rowniez moze byc. Jezeli nie dziala z == to z === tez nie bedzie, zreszta, sprawdzalem
![]() -------------------- www.motorower.com.pl - kup sobie cos :]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oczywiscie zgaduje ale w tablicy $ret powinien byc plik bez danej linii ![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
A moze jednak ktos wymysli dlaczego nie dziala moj warunek?
![]() -------------------- www.motorower.com.pl - kup sobie cos :]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie powinno byc $dane[0]
![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
dane[1], bo chce tekst po prawej stronie COS||cos, a z tym $a to tez nie dziala
![]() ![]() -------------------- www.motorower.com.pl - kup sobie cos :]
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawadziłem twój skrypt i działa dobrze, w jaki sposób deklarujesz zmienną $id, jeśli $id jest puste to warunek nie bedzie spełniony nigdy, czy scieżka do pliku menu.txt jest prawidłowa? Zrób tak jak ja w tym skrypcie, zdefiniuj na początku zmienną $id i sprawdź, czy dalej nie działa, przenieś plik menu.txt do katalogu ze skryptem (dla testów). Jesli pobierasz zmienną $id z parametrów wywołania skryptu (np: index.php?id=cos.php) to musisz użyć:
Ten post edytował raf_gc 3.06.2006, 05:51:46 |
|
|
![]()
|
|
To teraz juz wiem co sie stalo i wam powiem :] normalnie padniecie <lol2>
![]() ![]() ![]()
Menu.txt:
Wynik dzialania:
Kto wymysli dlaczego na koncu mam te 2 hh to ma 6 za odpowiedz. Jedno h ma prawo byc, ale drugie nie wiem skad sie bierze. A teraz powiem wam czemu to nie dzialalo, bo komus moze tez kiedys cos takiego walnac. Plik Menu.txt wyglada tak: A||a B||b C||c H||h D||d php exploduje to przez znaczniki || i teraz tak, po lewej mamy A, ale poprawej nie jest "a", tam jest kurcze "a\n"(akurat u mnie jest \r\n), tyle ze \n jest niewidoczne. By to szlag trafil ![]() Ten post edytował goped 3.06.2006, 18:15:00 -------------------- www.motorower.com.pl - kup sobie cos :]
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 12:28 |