![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość_janek- |
![]()
|
Goście ![]() |
witam....
mój problem polega na tym, iż ze strony www wysyłam plik na serwer i teraz chcę aby dane z pliku zaladowac do bazy ( plik txt ) tabela do której mają byc wstawione dane ma postac postac id_pomiar, SERIA_D_id_seria_D, SERIA_C_id_seria_C, SERIA_B_id_seria_B, SERIA_A_id_seria_A, data_pomiaru, godz.pomiaru na stronie z której wysyłam plik mam do wyboru serię z menu rozwijanego (czy potrzeba?) Plik, ktory ma byc wysyłany ma zawierac szereg int oddzielonych przecinkami Moje pytanie: jak zrobic aby dane wskoczyły do odpowiedniej serii pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy Cię rozumiem, jeżeli wszystkie liczby z pliku mają iść do jednego pola, np. SERIA_A, to SELECT jest raczej przydatny jeżeli masz zdecydować, do którego. Wtedy możesz wczytać plik do stringa file_get_contents " title="Zobacz w manualu php" target="_manual i wystarczy zrobić odpowiednie zapytanie sql typu
A jezeli chcesz rozdzielić liczby z pliku, każdą do jednego pola to wczytujesz plik do stringa file_get_contents " title="Zobacz w manualu php" target="_manual, następnie dzielisz wg. tych przecinków do tablicy:
i w tablicy $liczby masz liczby. Teraz robisz odpowiedniego sql'a i już. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:07 |