![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałem sie dowiedziec jak ograniczyc dostep do strony? Chcialbym zeby mogły na nia wchodzic tylko wybrane przezemnie osoby, czyli poprostu zalozyć konta i hasła. Slyszałem ze trzeba to wlasnie zrobic w php ale szczerze mowiac nie mam o php zbytnio pojecia. Znalazlem skrypt ktory do tego sluzy - authorizer. Problem w tym ze robie strone w html i zupelnie nie wiem jak skorzystac z tego skryptu.... Prosze o jakies wskazowki:) z gory dzieki ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm ciężka sprawa jeśli nie masz o tym zielonego pojęcia
![]() To jest formularz który umieszczasz na pierwszej stronie i kierunie on do strony administracja_2.php. Pole na hasło jest zaszyfrowane strona administracja_2.php ma zawierać:
![]() No i wrzuć i sprawdź jak chodzi ![]() Jesli login i hasło sie zgadają zostanie władowana strona.html ![]() Funkcje else if można kopiować w celu powiększenia ilości kont ![]() Ten post edytował piwib 9.05.2006, 22:34:03 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 8.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jak mam utworzyc ta druga strone czyli "administracja_2.php" ?
![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 425 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo marne zabezpieczenie. Wpisuję sobie index.html lub strona.html i tyle.
![]() Ten post edytował Kas 9.05.2006, 22:37:09 -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
jak juz wspomnialem nie jestem zbytnio obeznany w php .. :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 7.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jedynie co możemy Ci polecić na dzień dzisiejszy to kurs języka php
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 425 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym polecał założyć google.
![]() -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
Ech
![]() |
|
|
![]()
|
|
@Kas weź looknij na mojego posta dotyczącego galerii... Bo męcze się już z tym od godzinki i nic
![]() Co do serwera apache to instaluje się go na serwerze ![]() ![]() Ten post edytował piwib 9.05.2006, 22:49:53 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@piwib jeszcze jeden taki numer i warn. od tego typu postów jest PW
@lukszal http://forum.php.pl/index.php?showtopic=4349 edit: widze piwib ze zmieniles posta o dodatkowe info na temat -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]()
|
|
@lukaszl
Ja ze swojej strony polecam... Pajączka. To żadna reklama. ![]() -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
Dzieki za rady... ale chodzi glownie o to ze nie mam ambicji do uczenia sie php.... chcialem tylko uzyskac maly instruktarz tworzenia kont na stronie robionej w html...a moze jest jakis inny sposob od php do zabezbieczenia strony za pomoca hasla i loginu ?
Ten post edytował lukszal 9.05.2006, 23:29:41 |
|
|
![]() ![]()
|
|
-------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 3 Dołączył: 4.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
lukszal jako serwer na Windzie zainstaluj TO
nic nie musisz kombinowac, MySQL, PHP5, Apache, full serwis ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:45 |