![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Przedeszystkim przepraszam za brak tagu w temacie ale naprawde nei iwem do czeg oto podpiąc:) Chce umieścic na stro nie zieniarke szablonu. Mam utworzoną klase szablonów. Zastanawiam się czy zmieniać tylko plik z stylami czy cały plik z szablonem? I jakim sposobem to zrobić? jeśli same style to bym u żył javascript, a jeśli szablon cały o php... co o tym ssadzicie?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 210 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zależy od strony i Twoich potrzeb. Obie możliwości są prawidłowe, więc decyzja należy do Ciebie...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kluczem do najefektowniejszej zamiany szablonu jest XHTML i dobre obudowanie layoutu na DIVach. Wtedy Wystarczy, że zmienisz CSS - tyczy sie to tylko wygladu. Jeżeli zmiany maja nastapić w treści (dodatkowe pola/infomacje), wtedy zmieniasz plik szablonu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
okej napisałe co nieco:D mam szablon mam tam formularz do zmiany sciezki pliku z szab lonem:D wszystko sie zmienia i jest ok, gdy odswiezam strone wszystk ojest tak jak byc powinno tzn szablon jest zmieniony, ale gdy wyłącz eprzeglądarke i włącze jąraz jeszcze to wszystk owraca do stanu poczatkowego. Zrobiłe mto za pomocą sesji i zawsze misie wydawało że sesja nie konczy sie po zamknieciu przegladarki. Oto moj kod:
index.php:
zmianaszablonu.php (tu wysyłana jesc sciezka do plikuz szablonem:
no i klasa szablonu:
idzie to jakos poprawic tak, zeby szablon nie wracał do poczatku p ozamknieciu przegladarki? Ten post edytował Suchy 8.05.2006, 21:01:13 |
|
|
-pelikan- |
![]()
|
Goście ![]() |
mi się wydaje logicznym, że sesja konczy sie przy zamknieciu przeglądarki , aczkolwiek nie znam sięwiec możliwe ze sie myle
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.09.2025 - 18:15 |