![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 21.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem. Mam tabele asocjacyjna laczaca tabele ogloszenia i wyposazenie (pola id_ogloszenia i id_wyposazenia). Chce aby zapytanie zwrocilo mi id_ogloszenia ktore ma wszystkie z zaznaczonych w wyszukiwarce elementow wyposazenia. uzywalem IN ale wtedy wystarczalao aby 1 element wyposazenia pasował aby zapytanie zwrocilo id_ogloszenia. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 0 Dołączył: 7.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrob soboe takie cos ze ustawiasz tablice np: $id_wypas
i dla kazdego pola zanaczonego wpisujesz jego wartosc do tablicy jako $id_wypas[]="id_wyposarzenia=$wartosc pola" potem implode("and",$id_wypas) ( laczy elem. ) i na koniec walisz to w query $query ="select id_ogloszenia from tabela where $id_wypas" Ten post edytował phobos 22.04.2006, 00:17:41 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 21.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki za odpowiedz ale tak jak Ty pokazujesz wychodzi:
wtedy mysql(chyba) sprawdza 1 rekord a ze kryteria sa sprzeczne ze soba to nic nie pokazuje. Bede wdzieczny za inne pomysły |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2006 Skąd: Columbus Georgia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
wiem ze sie powtarzam ale to nie dziala. sam robilem w podobny sposob ale uzywajac aliasow, tez stosowalem in ale bez skutku. puki co bszedlem proble wstawiajac w tabeli ogloszenia pole wyposazenie i umieszczajac tam ciag id_wyposazen ktorego pozniej szukam LIKE. Wiem ze to moze sposob nieelegancki na ale coz, lepszy rydz niz nic:) dzieki za posty
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 10:44 |