![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dostał ktoś z was jaką kolwiek dotację z UE. a urzędu pracy itp. idt czy to trudnę dla firm które raczkują albo jeszcze się nie narodziły. ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 402 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jestem w trakcie zalatwiania jednorazowych środków na podjęcie działalności gospodarczej (w tej chwili maksymalna kwota to 11.700pln). wszedzie sa te same zasady. najlepiej skocz do urzedu i wypytaj dokladnie.
z dodatkowych rzeczy ktore zalaczasz do podania (mozesz je znalezc na podanej przeze mnie stronie) zalatw sobie lokal (mozesz podpisac z rodzina umowe o uzyczenie lokalu), listy intencyjne (im wiecej tym lepiej), ksera poprzednich umow o prace, zlecenie / dzielo. na ich odpowiedz czekasz jakies 30dni. schemat wyglada tak: 1. rejestrujesz sie jako bezrobotny 2. skladasz podanie 3. czekasz (miesiac) 4. jak ci przyznaja kase - wydajesz ja 5. zakladasz dzialanosc gospodarcza |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tzn ze najpierw musze miec podpisana umowe o jakiś lokal zeby ubiegać sie o dotację czy moge szukać lokalu dopiero po pozytywnym zweryfikowaniu mojego podania.
PS w punkcie 18 piszą, że trzeba mieć żyranta.. ale w 19 piszą nie trzeba tzn ze jak.. Ten post edytował acztery 15.04.2006, 21:13:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 402 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie. ale im wiecej przygotujesz papierzysk tym wieksze sznase ze cie przyznaja.
zyrantow musisz miec dwoch zarabiajacych minimum 150% minimalnego wynagrodzenia. poweim tak - idz do urzedu pracy i popytaj. tam ci udziela najlepszych i najbardziej rzetelnych informacji. i pomoga z wypelneniuem wniosku. |
|
|
![]()
|
|
to z tymi zyrantami jestem udupiony
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:15 |