![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość_suchy- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam .
Z bazy danych pobieram pewien tekst i mam go w zmiennej $aktualnosci['tresc']; Znajduje sięw nim tekst i czasami jakieś linki. Jak zrobić, żeby wyciąć z tego tekstu tączęść: <a href="adres strony">tu jakistekst</a> tak zeby po odcieciu został cały tekst aktualnosci , a z tego linku pozostał tylko adres strony bez <a href=" i ">tu jakistekst</a> ? da się tak wogule zrobić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może to:
function.strip-tags -------------------- --------------------------
zapraszam na Wejherowo - centrum informacji Parkiety, granit |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2006 Skąd: z fotela ;p Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a może mi ktoś podać stronę ze skryptem z horoskopem gotowym do wstawienia na stronę?
Lub funkcje w php wycinającą text ze strony? Probowalem trim ale nic nie idzie :/ Proszę pomożcie. Pozdrawiam -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. nie to forum
2. preg_match() --> manual -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2006 Skąd: z fotela ;p Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
probowalem ze strony wrozka.pl wyciagac tekst ale cos mam z regexpem :/ nie wyciaga mi nic oprocz tego ze pisze:
Array ( [0] => Array ( ) [1] => Array ( ) ) sprawdzcie to prosze i powiedzcie gdzie jest blad :/ : http://www.bsmultimedia.nazwa.pl/asd.php BŁAGAM :< nie chce gotowca po prostu naprowadzcie mnie na wlasciwy tor, co mam z tym regexpem zmienic zeby wycinalo mi text ktory chce. Prosze pomozcie. Pozdrawiam Ten post edytował kosheen2k 19.06.2006, 09:28:20 -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Ja jestem noga z wyrazen, ale nawet ja wiem ze jezeli ty chcesz wyciagnac tekst: LEW 23.07 a w zrodle strony nie ma takiego tekstu to za chiny ci sie nie uda
![]() Podejrzyj sobie źrodlo. masz tam: Kod b>LEW</b> 23.07 - 23.08 No nijak to ma sie do Twojego wyrazenia edit: pozatym zrobiles pare bykow. pobierasz kod strony do zmiennej $kod, a parsujesz $url ![]() Kod <?php $url = "http://www.wrozka.pl/lew.htm"; $kod = file_get_contents($url); preg_match_all( '|<b>LEW</b>(.*)23.07 - 23.08(.*)</table>|isU', $kod, $matches ); echo '<pre>'; print_r( $matches ); echo '</pre>'; ?> edit: o, widze ze juz zmieniles, ale zapomniales, ze url musi miec http:// na poczatku -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
NOSPOR jestes wielki!
![]()
to działa ![]() Ten post edytował kosheen2k 19.06.2006, 10:02:36 -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat NOSPOR jestes wielki! bez przesady. jakys usunal malpe @ to bys sam sie domyslil co masz miedzy innymi nie tak ![]() Ja ci jedynine troche zmodyfikowalem twoj kod, ale i tak trzeba nad nim popracowac. Zwraca wiele znacznikow ktore sa zbedne, jak np, w koncowce: Kod </td> podczas gdy nigdzie nie ma ich rozpoczecia
</tr> </table> -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Wiem wiem kochaniutki
![]() Zaraz sobie uzyje strip_tags albo preg_replace zeby mi np.: <b> zamienilo na <font class="naglowek"> ;] chodzi o moje formatowanie i moje reguly na stronie. ![]() Tez nie doszedlem do wniosku z ta malpa, wiem do czego sluzy, ale w toku myslenia czemu to nie dziala, tego nie wzialem pod uwage ![]() Dziekuje i pozdrawiam. Ten post edytował kosheen2k 19.06.2006, 10:28:27 -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 16:02 |