![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 2.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak można zatrzymać działanie funkcji php odczytującej plik z serwera w Internecie, w przypadku gdy zbyt długo trwa próba połączenia z tym serwerem?
Przykładowo gdy próba połączenia z serwerem trwa ponad 2 sekundy, chciałbym zatrzymać funkcję i uruchomić ją ponownie z innym adresem pliku (na innym serwerze). Ten post edytował marolek 3.04.2006, 16:24:50 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co to ma wspolnego z php5? Wracajac do pytania to poprostu sie ustawia limit oczekiwania na odpowiedz. http://pl2.php.net/manual/pl/function.curl-setopt.php - tutaj np. masz ta zmienna
-------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 2.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(sf) Co to ma wspolnego z php5? Fakt, pomyliłem działy, sorry :-) Trochę zmieniłem moją funkcję i teraz za pomocą fsockopen() łączę się z serwerem i nasłuchuje co się dzieje na pewnym porcie tego serwera. I chciałbym teraz ograniczyć nie czas połączenia z tym serwerem, a czas nasłuchu. Jeśli serwer nie odpowie żadnym pakietem przez 2 sekundy to chciałbym przerwać funkcję. Jak to zrobić? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 23.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prosto z php.net :
Pozdrawiam, UsTeK |
|
|
![]()
|
|
Dzięki UsTeK, rozwiązanie które podałeś dokładnie spełnia moje oczekiwania
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:40 |