![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, przychodze do was z problemem dotyczącym błędnego zapisu w pliku. Napisałem sobie moduł edycji menu, lecz wielokrotnie skrypt nie potrafi dobrze zapisać pliku.
Wyskakuje mi błąd: Kod Warning: fopen(menul.txt): failed to open stream: Permission denied in /home/miten/domains/gothic.funday.pl/acp/edit_menu.php on line 14 Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/miten/domains/gothic.funday.pl/acp/edit_menu.php on line 15 Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/miten/domains/gothic.funday.pl/acp/edit_menu.php on line 16 Próbowałem rozwiązać ten problem na dwóch serwerach (windowsowym i linuxowym) jednak nic to nie pomogło. Skrypt przedstawiam poniżej.
(IMG:http://forum.php.pl/uwaga.gif) poprawiam --- nospor Ten post edytował nospor 31.03.2006, 13:29:26 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Legionowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak mówi sam błąd - nie masz uprawnień do zapisu w tym katalogu. Ustaw chmoda na 666, ewentualnie 777 i powinno działać.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na windzie nie ma chmodów, a na linuxie już dawno miałem ustawione 777 (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Ten post edytował Isaac 31.03.2006, 20:44:58 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 426 Pomógł: 1 Dołączył: 2.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może tak:
|
|
|
![]()
|
|
Hmm...
Kod Warning: fopen(menul.txt): failed to open stream: Permission denied in /home/miten/domains/gothic.funday.pl/public_html/menu/acp/edit_menu.php on line 17
Warning: flock(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/miten/domains/gothic.funday.pl/public_html/menu/acp/edit_menu.php on line 18 Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/miten/domains/gothic.funday.pl/public_html/menu/acp/edit_menu.php on line 19 Warning: flock(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/miten/domains/gothic.funday.pl/public_html/menu/acp/edit_menu.php on line 20 Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/miten/domains/gothic.funday.pl/public_html/menu/acp/edit_menu.php on line 21 Zapis nie powiódł się. Notice: Use of undefined constant haslo - assumed 'haslo' in /home/miten/domains/gothic.funday.pl/public_html/menu/acp/acp.php on line 60 Notice: Use of undefined constant group - assumed 'group' in /home/miten/domains/gothic.funday.pl/public_html/menu/acp/acp.php on line 62 Notice: Use of undefined constant m - assumed 'm' in /home/miten/domains/gothic.funday.pl/public_html/menu/acp/acp.php on line 65 Notice: Use of undefined constant d - assumed 'd' in /home/miten/domains/gothic.funday.pl/public_html/menu/acp/acp.php on line 70 Witaj Isaac. Zostałeś zalogowany dnia 31 marca Notice: Use of undefined constant Y - assumed 'Y' in /home/miten/domains/gothic.funday.pl/public_html/menu/acp/acp.php on line 86 Notice: Use of undefined constant H - assumed 'H' in /home/miten/domains/gothic.funday.pl/public_html/menu/acp/acp.php on line 86 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat na windzie 1: to co w sciezkach robi /home? 2: na jakiego typu partycji masz pliki strony? Jak na NTFS-ie, to sprawdz uprawnienia dla uslugi serwera. Ten post edytował erix 31.03.2006, 21:56:08 |
|
|
![]()
|
|
To co powyżej testowałem na linuxie (gothic.funday.pl), natomiast wcześniej sprawdzałem na serwerze gram i też nie działało.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 13:45 |