![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 28.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Napisalem sobie panel: link login: demo, haslo: demo... Mam problem z dodawaniem postow. Posty ktore dodaje z phpmyadmina posiadaja polskie czcionki, a te ktore dodaje z poziomu mojego panelu niestety maja krzaki. Nie wiem gdzie lezy problem. Szukalem odpowiedzi w kilku tematach, probowalem zmieniac kodowanie w moim panelu, jednak nie ma zadnych pozytywnych skutkow tego kombinowania -> post dodany przez moj panel jest po prostu z jakimis krzywymi znakami. Czy jest jakis sposob na kodowanie zmiennych na "latin2" ? Przy laczeniu z baza dodalem takie 3 linijki:
jednak to nic nie dalo. Phpmyadmin zamiast polskich czcionek wyswietla: Cytat êêêêêææ&... ±±±±ææ&ael... êææ± Blagam pomozcie... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A dlaczego do polskich czcionek LATIN? :| polskie litery to chyab inne kodowanie albo mi sie zdaje....
-------------------- Słowa, słowa, słowa... - Hamlet || Funkcje, funkcje, funkcje... - Luke Star
-------------------------------------- Portal Literacki: ( |||------- ) 30% |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 129 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chyba że tak
![]() -------------------- Słowa, słowa, słowa... - Hamlet || Funkcje, funkcje, funkcje... - Luke Star
-------------------------------------- Portal Literacki: ( |||------- ) 30% |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 28.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(nospor @ 2006-03-28 20:20:55) nospor: bylbys w stanie mi pomoc? Bardzo bym Cie o to prosil..... za chwile to forum padnie od mojego szukania tematow o tym problemie..... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Nie czytalem akurat tego tematu, ale czytalem inne w ktorych byla podobna tresc....
... i .... Kodowanie strony mialem ustawione na iso-8859-2, w phpmyadminie mialem ustawione wszsytko na latin2 ( iso-8859-2 ), w panelu dodalem do head'a
i dalej kapa.... :/ wiec dodalem to:
i dalej nic :/ EDIT: co najlepsze, kiedy edytuje w moim panelu dobre czcionki ( wpisane przez phpmyadmin ) i dodaje nowe, to edycja jest w porzadku - wszsytko ladnie sie edytuje, nie ma zadnych krzaczkow... a kiedy dodaje ten sam tekst z edycji ( skopiowany ) krzaki sie robia ze szkoda gadac... EDIT2: dziala.... wywalilem ze zmiennych: addslashes oraz htmlentities i dobre cziony dodaje ![]() EDIT3: DZIEKI CHLOPAKI!!!! Ten post edytował synus 28.03.2006, 23:10:33 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:19 |