![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 0 Dołączył: 30.10.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc Wszystkim.
Mam problem z wrzucaniem obiektow do tablicy sesji Tworze obiekt klasy:
nastepnie wrzucam go do sesji:
i przy kolejnym wywolaniu strony chce go odczytac, wiec sprawdzam warunki, ktorych obiekt nie przechodzi, czyli:
Co robie zle? Czy ta referencyjnosc ma znaczenie? Czy powinienem obiekt jakos serializowac i deserializowac? Prosze o pomoc -------------------- xurl | puste frazesy | kareel | ulx | zobacz więcej | porady podatkowe | niech o tobie gadają
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. A gdzie jest start sesji? Bo jakoś mi wywołanie session_start() umknęło.
2. Jak zapisujesz obiekty do sesji to przy ich odczycie pamiętaj aby definicja klasy była znana zanim wyciągniesz obiekt z sesji. 3. Złe forum. Przenoszę na Przedszkole |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Czy powinienem obiekt jakos serializowac i deserializowac? Oczywiscie - przeciez po to to jest. -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(NuLL @ 2006-03-24 19:09:53) Oczywiscie - przeciez po to to jest. Nie trzeba ![]() Tablice i obiekty, które lecą do sesji są serializowane automatycznie.
--------NuLL---------- Hyhy - ja pisze w php od PHP3 - kiedys kazali serializowac - cóż - stare nawyki ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:12 |