![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem funckje, może się komuś przyda. Odsyłam do manuala array_combine" title="Zobacz w manualu php" target="_manual
Pozdrawiam Ten post edytował Spirit86 20.03.2006, 18:05:12 -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
DB: MySQL 4.1 | php: 4.4.3 Pomogłem Ci? Wciśnij przycisk POMÓGŁ. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
funkcję merage_array() mozna swobodnie zastąpić poprzez:
array_values() oraz array_keys(). A juz w Twoim przypadku, wystarczy tylko ta pierwsza. A co w przypadku, gdy tablice mają rozną liczbę elementów? Twoja funkcja tego nie rozpatruje. Proponuje więc samemu zajrzeć do linka, który nam daleś ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżu kolczasty! A coś Ty tu nawypisywał
![]() ![]() POlecam zwłaszcza drugi: Twój kod jest tam zastąpiony trzema ( ![]() Chociaż osobiście zamknąłbym go jeszcze tylko w warunku if(count($tablica1) == count($tablica2)), bo tylko dla takiego przypadku działa array_combine(). -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(kszychu @ 2006-03-24 16:45:42) Chociaż osobiście zamknąłbym go jeszcze tylko w warunku if(count($tablica1) == count($tablica2)), bo tylko dla takiego przypadku działa array_combine(). Nie ma potrzeby: Cytat(array_combine) Zwraca FALSE jeśli liczba elementów tablic wejściowych nie są równe, lub jeśli jedna lub obie z tablic są puste.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(array_combine) Zwraca FALSE jeśli liczba elementów tablic wejściowych nie są równe, lub jeśli jedna lub obie z tablic są puste. Dlatego też w przykładzie z manuala, o którym pisałem, a który miałby zastąpić funkcję array_combine Cytat(kszychu @ 2006-03-24 16:45:42) zamknąłbym go jeszcze tylko w warunku if(count($tablica1) == count($tablica2)), bo tylko dla takiego przypadku działa array_combine().
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 03:35 |