![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 345 Pomógł: 3 Dołączył: 20.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam tutaj sobie skrypcik. Nie stety nie mam hostingu zeby wam to zobrazować w sposób graficzny.
Wszystko jest dobrze aż do czasu. Jezeli uruchamiam dziennik ( plik oceny.php ) i nie jest ustawiona zmienna $_GET['z'] to jest okej. Jezeli wybiorę zamień oceny (wtedydodaje sie zmienna $GET_['z'] i wyświetla inputy. to tez jest OK, wszystko sie ładuje, a liczby zastają wpisane do pól input. Jezeli jednak wyślę używając buttona " Wyślij" dostaję taki oto nieprzyjemny komunikat. Kod Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in c:\usr\krasnal\www\marcin\oceny.php on line 12 Linia 12, no ale nie mogę sie dopatrzyć błędu. Co ciekawe ten błąd wyskakuje ale ostatnia konstrukcja z wyswietleniem zmiennej $_POST['matematyka'] jest wykonywana poprawnie ...
Ten post edytował Kreton 19.03.2006, 16:41:45 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
co to robisz za programik zrób kilka zrzutów
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 206 Pomógł: 18 Dołączył: 6.03.2006 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poniewaz gdy przesylasz formularz nie masz ustawionej zmiennej $_GET['id'] i wtedy po podstawieniu do zapytania wychodzi
Kod WHERE `id` = ORDER BY , przez co zapytanie juz nie jest poprawne. masz dwie mozliwosci, a ja radze wykonac obydwa kroki:1. sprawdzaj czy $_GET['id'] jest ustawione i albo ustawiaj wartosc domyslna, albo pokazuj jakis komunikat. 2. do jako URL docelowy formularza podaj action=\"oceny.php?id={$wiersz['id']}\" postu tenetos'a komentowac juz mi sie nie chce -------------------- Wrzasq.pl
Tworzenie stron i aplikacji internetowych. Chillout Development - tworzenie stron i aplikacji internetowych. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 19.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiesz ja chciałem zobaczyć efekt końcowy tego programu. i nikt cię nie prosił o jakiekolwiek opinie na temat mojego postu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 504 Pomógł: 2 Dołączył: 31.03.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wrzasku nie zgodze sie z Toba. Blad sie pojawia gdy ustawiony jest GET a GET prowadzi do <a href=\"index.php?go=oceny&id=".$wiersz['id']."&z=z\">. Takze Kreton pokaz plik oceny.php.
Jesli to jest plik oceny.php to jako ze blad wyskakuje w lini 12 znaczy ze gdzies w deklaracji petli moze wystapic blad czyli w liniach 12-22
Blad ten wskazuje na to ze mogles zle wpisac nazwy pol tabeli. Zobacz czy nie maja byc wszystkie z malych liter. Zeby sprawdzicz czy zapytanie zwraca jakis wynik sprobowalbym po wykonaniu zapytania napisac
Jezli zwroci wartosc 0 znaczy to ze zapytanie jest zle skonstruowane. Pomoglem ile mi sie wydaje, jesli sie gdzies pomylilem to mi wytknijcie zebym sie nauczyl ![]() -------------------- "Wizja czasu jest szeroka, lecz kiedy sie przez nia przechodzi, czas staje sie waskimi drzwiami"
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:38 |