![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 576 Pomógł: 14 Dołączył: 9.11.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Dlaczego przy takim kodzie
zaznaczajac naraz i game i dzial otrzymuje taki wynik where `dzial` = '2'`gama` = 'A' `dzial` = '2' and `gama` = 'A' Ten post edytował L.Pociask 10.03.2006, 11:42:09 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
no i jak wyglada ta linia?
Jestes pewien ze tak się robi anda? Luknij na inne linie edit: patrząc na twoj kod, to albo nie zakumales oco chodzi w metodzie co ci linka podalem, albo jej nie zastosowales -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 576 Pomógł: 14 Dołączył: 9.11.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Tak
![]() ![]() Teraz tylko nie wiem czemu te warunki tak dziwnie sprawdza -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
widze ze nie zakumales metody:
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=36...533;entry204618 Przyjrzyj się jej jeszcze raz/dwa/trzy. Czy ja w ifach dawalem po dwa warunki? Nie. Dawalem po jednym. A ty u siebie w if rozpatrujesz wszystkie kombinacje. A metoda co ci podalem unika zabawy w kombinacje. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja jak zwykle w kwestii formalnej: if nie jest pętlą a instrukcją warunkową.
Prawie robi ogromną różnicę... A te dwa ify na końcu to co mają na celu? -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
Ok mam
![]()
żeby teraz dodać sort by to musze wprowadzić. np $sort = array () ? ? Ten post edytował L.Pociask 10.03.2006, 12:33:03 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Słówko komentarza: 1. Poczytaj o != i !==; używasz ich jako operatorów równości i nierówności. ONE OBA są opertorami nierówności, z tym, że ten drugi sprawdza dodatkowo tym porównywanuch argumentów. 2. Liczyłem na więcej komentarzy, dlatego wstawiłem numerację, ale skończy sięna komentarzu nr 1. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
zakladam ze kierunku nie uwzgledniasz. a jak uwzgledniasz, to juz pomysl sam ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Wiesz co..
![]()
jak wyswietle sortuj pokazuje sie dobra wartosc wartosc $sql też select * from marza_ujemna where dzial= 5 and gama=S order by 'zapas' desc a w zapytaniu Something is wrong in your syntax obok 'select * from marza_ujemna where dzial= 5 and gama=S order by 'z' w linii 1 ucina coś probowałem też tak : if(!empty($sortuj)) $sql .= " order by $sortuj desc"; ale to samo Ten post edytował L.Pociask 10.03.2006, 12:55:25 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
on ucina zapytanie w wiadomosci o errorze, a nie wogole obcina zapytanie
![]() a te gamma to jest tekst/varchar/char ? jak tak to musi byc w '' gama='S' popraw se w kodzie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
wiem .. proste hehe
ale próbowałem juz na milion sposób, zatrzymałem sie na
i caly czas blad skladni tak tez nie :
Ten post edytował L.Pociask 10.03.2006, 13:38:22 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
tu masz wszystko co szukasz:
http://pl.php.net/manual/pl/language.types.string.php warn juz ci wisi nad glową za niechęc do manuala... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:09 |