![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanko dla doświdczonych:
Dlaczego tak mam że gdzy zrobiłem serv na krasnalu ipostawiłem php nuka 6.0 na tym, u mniu na kompie wszysko jest O.K. a na innych z lanu juz nie? Tzn, u mnie jest po polsku, na innym po angielsku; u mnie są polskie znaki w newsach na innych nie ;/ Jak to naprawić? Ps. czytalem wszyskie install, redme i faq na ten temat... -------------------- iksor
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Cytat Mam pytanko dla doświdczonych:
Nie znam php Nuke ale spradzilbym wszelkiego typu configi dotyczace wlasnie tego "skryptu" + czy ustawione jest w naglowku wlasciwe kodowanie.
Dlaczego tak mam że gdzy zrobiłem serv na krasnalu ipostawiłem php nuka 6.0 na tym, u mniu na kompie wszysko jest O.K. a na innych z lanu juz nie? Tzn, u mnie jest po polsku, na innym po angielsku; u mnie są polskie znaki w newsach na innych nie ;/ Jak to naprawić? Dodatkowo w ramach wprawiania sie sprawdz czy php nie wysyla domyslnego kodowania - mozesz to zrobic analizujac phpinfo() lub podgladajac php.ini. Sprawa moze rowniez dotyczyc ustawien serwera. Pozdrawiam -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
znalazłem takie coś:
![]() Tam jest kodowanie na latin ustawione e bwzie danych. Więc teraz mam dea pytanka: Dlaczego na jednym kompie widać dobrze (po polsku) wszysko, a na innych nie? Jak to zmienić?? -------------------- iksor
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej
Cytat Dlaczego na jednym kompie widać dobrze (po polsku) wszysko, a na innych nie? To pytanie zadales juz chyba poprzednio. Odpowiedzialem zebys sprawdzil ustawienia tego skryptu, a nie bazy danych!
Wstawiles obrazek, na ktorym widac ustawienia bazy danych - a to cos zupelnie innego. Pozdrawiam -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 15:09 |