![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2005 Skąd: Bulowice nearby Wadowice (E), Oświęcim (W) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem:
Chcę pobrać wybrany fragment strony, w której dane raz np. są usuwane, albo jest jakaś linijka tekstu dodana, a to co ja chce pobrać przeważnie rozpoczyna się określonymi słowami i nie zawsze jest to ta sama linijka. Czy da się / jak to zadeklarować przy użyciu funkcji file? --- Przoszę używać prefiksów w tematach wątków na tym forum. Popraw. ~mike_mech Ten post edytował Coolmax 8.03.2006, 17:35:07 -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Coolmax @ 2006-03-08 00:20:44) Czy da się / jak to zadeklarować przy użyciu funkcji file? Nie. Musisz pobrać cały plik i go przesiać w poszukiwaniu interesujących Cię danych. Najlepiej wtedy zastosować wyrażenia regularne. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 0 Dołączył: 12.11.2005 Skąd: Bulowice nearby Wadowice (E), Oświęcim (W) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I znowu problem powraca, tyle, że teraz inaczej - czy nie używając tablic, a operując tylko na łańuchach jest jakaś funkcja, która sprawdza czy dany ciąg zawiera się w innym? Taki odpowiednik dla in_array.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat a operując tylko na łańuchach jest jakaś funkcja, która sprawdza czy dany ciąg zawiera się w innym Bana na manuala masz?http://pl.php.net/manual/pl/ref.strings.php Do wyboru do koloru -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Bana nie mam, ale nie mogę znaleźć odpowiedniej funkcji
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
array_key_exists($key)
-------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Chodziło mi o to aby funkcja zwracała nr klucza, ale ja znam tylko cz. wartości. Gdybym znał cały to funkcja array_search by mi się przydała, no ale nie w tym wypadku.
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
np. mam klucz "[457] => GamePassword=xxx" chwila - ilowymiarowa jest ta tablica? co jest kluczem do czego w tym układzie? -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Może źle się wyraziłem. Wyjaśnie wszystko. Jest to zwykła tablica, stworzona przez explode, a explode jest do file_get_contents, separatorem jest "\r\n", a więc nr linijki z pliku to nr indeksu w tablicy i wiem tylko o ciągu "GamePassword=" i chcę znać nr tego indeksu w tym przypadku jest to 457, ale gdy dodam do pliku kilka linijek to już nie będe znał tego numeru. I tak jak już mówiłem array_search przydatny gdy znam cały ciąg "GamePassword=xxx".
|
|
![]()
|
|
![]() Twoje róznanie ma za dużo niewiadomych. Nawet jeśli w ten sposób da się coś skleić, to będzie koszmarnie woooooolllneee. Nie wiem, czy to ci pomoże, ale może przechodz przrz całą tablicę i zwracaj bieżący klucz? -------------------- To think for yourself you must question authority and
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Bana nie mam, ale nie mogę znaleźć odpowiedniej funkcji no chociazby: http://pl.php.net/manual/pl/function.strpos.php Odnosnie problemu z tablicami:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:35 |