![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 1 Dołączył: 9.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
![]() Dziś z nudów postanowiłem napisać skrypt statystyk zliczających liczbę odwiedziń oraz pokazujący liczbę osób online. Jednak ustknałem już w momencie zliczania liczby odwiedzin. Mianowicie wybrał metode iż funkcja pobiera IP oglądającego stronę łączy się z bazą pobiera wszystko do tabeli która zawiera numery IP osób które już odwiedziły stronę i porównuje IP aktualnego odgladajacego z tymi z bazy. Jeśli jest to IP którego nie ma w bazie to dodaje nowy wpis. Funkcja pokazująca liczbe osob ktore juz odwiedzily strone poprostu zlicza libę wierszy w tabeli z numerami IP. Zerknijcie na to...
Mam jeszcze pytanie. Jak można sprawdzać czy użytkonik jest jeszcze aktywny na strone...Chodzi mi tu o funckję to sprawdzania statusu....Jak to można rozwiązać ? Z góry dziękuję i pozdrawiam. Ten post edytował qbejs 23.02.2006, 23:52:40 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A z iloscią online... zazwyczaj się robi że po 5 minutach wywalasz user'a z online. Ten post edytował Kuziu 23.02.2006, 23:43:12 -------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 1 Dołączył: 9.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Kuziu @ 2006-02-23 22:42:04)
A z iloscią online... zazwyczaj się robi że po 5 minutach wywalasz user'a z online. Więc i to nie pomogło....teraz wyrzuca mi błąd
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A to dziwne bo u mnie wszystko śmiga.
Mam nadzieję że stworzyłeś tabele visitors z polami id, ip jedno typu int drugie varchar(30) czy cos takiego. Specjalnie teraz sprawdziłem... -------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]()
|
|
Cytat(Kuziu @ 2006-02-24 01:51:32) A to dziwne bo u mnie wszystko śmiga. Mam nadzieję że stworzyłeś tabele visitors z polami id, ip jedno typu int drugie varchar(30) czy cos takiego. Specjalnie teraz sprawdziłem... nie wiem jak Ci to mogło działać ![]()
Ale i tak dzięki ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(qbejs @ 2006-02-24 10:40:35) Nie wiecie jak można sprawdzić aktywność usera ? Kiedyś napisałem sobie pewną klasę do tego http://forum.php.pl/index.php?showtopic=28296, może Ci się przyda. ![]() Pozdrawiam! -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Cytat(strife @ 2006-02-24 10:32:13) Cytat(qbejs @ 2006-02-24 10:40:35) Nie wiecie jak można sprawdzić aktywność usera ? Kiedyś napisałem sobie pewną klasę do tego http://forum.php.pl/index.php?showtopic=28296, może Ci się przyda. ![]() Pozdrawiam! Dzięki wielkie jestem uratowany, choć powiem Ci ze powoli dochodziłem do podobnego sposobu co Ty ![]() EDIT: Postanowiłem torszkę pogłówkować i samemu rozwiązać problem. Podaje Wam kod który odpowiada za sprawdzenie czy ip jest w bazie jesli tak to robi update time a jezeli nie ma to dodaje nowy rekord jednak cos nie hula :/ a ja juz nie wiem co...
Ten post edytował qbejs 24.02.2006, 13:04:29 |
|
|
![]()
|
|
Widocznie w miejscu gdzie ja wpisałem \'' Ty dałęs \" Czyli zamiast 2 apostrofów Cudzysłow i dlatego mi od początku działało a Tobie nie
-------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.06.2025 - 11:43 |