![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pewien żenujący problem z php i internet explorer i dokładnie nie wiem o co chodzi.
A mianowicie: mam parę stronek zabezpieczonych hasłem - prosty system logowania oparty na sesjach z warunkiem if(isset($_SESSION['nazwa']){}else{header("Location:strona.php")}, pod koniec - na stronie wylogowania używam unset() i używam linki do ponownego zalogowania (czyli przenosi na stronę pierwszą panelu) i problem jest tu wszystkie przeglądarki bez problemu działają ale IE wymaga non stop aby mu odświerzyć stronę aby mógł ją pokazać - wszystko działa skrypty i strony po odświeżeniu też - tylko poprostu trzeba je odświeżać Czy ma ktoś jakiś pomysł? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodaj do adresu jakąś losową zmienną
np. 'adres.php?rand=' . rand(1,100000); i bedzie smigać ![]() -------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pozwole sobie odswiezyc tego posta
![]() Mam ten sam problem, ale konkretniej, wystepuje on praktycznie za kazdym przejsciem pomiedzy stronami (nawet kiedy nie korzystam z ciastek i tylko pod ie6), wyswietla sie biala strona i trzeba odswiezac. Strone operalem na Code Igniterze. Nie mam pomyslu z czego moze wynikac ten problem, a dodawanie na koncu adresu losowej zmiennej totalnie odpada (przyjazne-seo linki, heh ![]() W logach normalnie caly output zostaje wyslany, tylko po prostu ie6 tego nie lapie. Moze i daloby rade pokombinowac z headers cache-controll, no ale tylko ze wzgledu na ie6 to troche szkoda... Strone sprawdzam pod IETesterem, moze to on jest przyczyna, ale wszystkie inne strony dzialaja normalnie, wiec nie wydaje mi sie.. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 23:12 |