![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Co może być przyczyną tego, że użucie funkcji mail() przykłądowo:
zwraca TRUE a jednak maile nie dochodzą... Skrypt wywoływany na serverze i przypuszczam, że tam coś trzeba skonfigurować... o dziwo wczoraj dochodziły. Szukam po googlach ale jeszcze nie natrafiłem na odpowiedź. Może ktoś miał podobną przypadłość? Pzdr. Ten post edytował daves 5.02.2006, 19:58:13 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyślij na inne adresy, zobaczy czy też nie dochodzą. Sprawdź czy nie jakichś filtrów antyspamowych na serwerze, ile tych maili wysyłasz ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 29.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już posprawdzałem wszystkie możliwości i co się okazało... 'server mailowy' został zainstalowany na serwerze ale nie działa... i trup zakopany nawet z poziomu shella nie można wysłać maila.
Teraz to już chyba nie wyślę żadnego maila z moich skryptów chyba, że jest jakaś droga okrężna.... Ale! Mam taką ideę tylko nie wiem czy jest możliwa do zrealizowania.Otóż: Cała ta sytuacja mailowa wywołana jest tym, że tworzę system logowania i po rejestracji nowego użytkownika chcę wysyłać maila do niego z linkiem do autoryzacji przy okazji dodawać osobę do bazy mysql. Jak wiadomo maila nie wyślę z w/w przyczyn ale mam też dostęp do innego servera, na którym maile działają. I teraz: Czy mogę ze skryptu znajdującego się na serwerze 1(bez maili) wywołać skrypt znajdujący się na serverze 2(z mailami). Chcę dodawać osobę do bazy mysql(server1) i wysłać do niego maila z servera 2. Taką mam ideę... Pozdrawiam. Ten post edytował daves 6.02.2006, 15:05:32 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 00:20 |