![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie jak zrobić, żeby właściwości folderu tworzonego przez skrypt były zaznaczone dla wszystkich uzytkowników? chodzi mi o przesylanie plikow na serwer i tworzenie folderow na serwerze poprzez skrypt. do utworzonego folderu niemoge wrzucic zadnego pliku bez zaznaczenia zapisu dla wszystkich uzytkownikow, a to moge zrobic recznie po zalogowaniu sie na ftp.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chmod() :?:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie zawsze chmod() działa - ja teraz borykam się z problemem, gdzie chmod działał przy zapisie plików, a teraz coś się schrzaniło i nic nie działa.
Do tego jeszcze nie mogę ręcznie nic zrobić, ponieważ pliki są uszkodzone... -------------------- "Tylko myśl dojrzała i jasna daje się wypowiedzieć w słowach prostych" - prof. Witold Doroszewski
Warsztat: os: Windows XP, serwer: Apache 2.0.55, php: 5.1.4, baza danych: MySQL 4.1.7. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale jak mam zastosowac ten chmod i gdzie. niebardzo rozumiem bo ja jestem bardzo poczatkujący. możecie mi wytłumaczyc krok po kroku? Z góry wielkie dzięki
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Skoro tworzysz folder i m on złe prawa dosyępu to jak myślisz dla którego foleru masz zastosować chmod()
Dla folderu, który właśnie utworzyłeś. 1. Tworzysz folder. 2. Ustawiasz mu prawa. |
|
|
![]()
|
|
Ale w jaki sposob dokladnie ustawic te prawa. Napisz mi jak mozesz jakis przykład
|
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@mike_mech wskazal Ci link do manuala w ktorym wszystko jest ladnie opisane na przykladach! czego chcesz wiecej ?
Mozesz tez przeczytac sobie: Prawa i atrybuty |
|
|
![]()
|
|
nie zauwazylem ze to link
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:20 |