![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Funkcja przyjmuje tytuł filmu i rok produkcji (ewentualnie ścieżkę do pliku cache) pobiera dane o filmie i zwraca je w formie tablicy.
Przykład użycia:
Wynik: Kod Array ( [title] => Array ( [polish] => Miasto gniewu [original] => Crash ) [year] => 2004 [country] => Array ( [0] => Niemcy [1] => USA ) [genre] => Array ( [0] => Dramat [1] => Obyczajowy ) [premiere] => Array ( [poland] => 1121983200 [world] => 1094767200 ) [time] => 113 [people] => Array ( [director] => Paul Haggis [screenplay] => Paul Haggis [photos] => James Muro [music] => Mark Isham ) [cast] => Array ( [Sandra Bullock] => Jean [Don Cheadle] => Graham [Matt Dillon (I)] => Oficer Ryan [Jennifer Esposito] => Ria [William Fichtner] => Flanagan [Brendan Fraser] => Rick [Terrence Howard] => Cameron [Ludacris] => Anthony [Thandie Newton] => Christine [Ryan Phillippe] => Oficer Hanson [Larenz Tate] => Peter [Tony Danza] => Fred [Keith David (I)] => Porucznik Dixon [Shaun Toub] => Farhad [Loretta Devine] => Shaniqua ) [poster] => http://gfx.filmweb.pl/f/107996/po.6990411.jpg ) Updated! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam, może banalne pytanie bo nieznam się za bardzo na php. Jak przerobić ten skrypcik tak żeby dało się wysiągnąć z niego dane np:
$title_pl $title_org $obsada ...itd Chodzi mi o to żebym do konkretnych zmiennych były nadane konkretne dane |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzięki za tak szybką odpowiedź, o to właśnie mi chodziło. Nieznam się za bardzo na php i niemiałem pojęcia że w taki prosty sposób można to załatwić. Jeszcze raz wielkie dzięki
no i napodkałem jeszcze jeden pewnie też banalny problem. mam takie coś
i jak do tych danych przypisać zmienne? Ten post edytował quadro 19.08.2006, 22:16:49 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 1 Dołączył: 25.02.2006 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To zależy co chcesz zrobić z tymi wartościami ( tablicą ), bo jeśli wyrzucić do przeglądarki ( np. echo/print ), to możesz użyć funkcji foreach
![]() i w rezultacie zwraca Ci coś takiego
PS Tablice przypisujesz tak samo jak zmienną, czyli A później odwołujesz się do zawartości tej tablicy tak jak wyżej opisałem ![]() Ten post edytował rama 19.08.2006, 22:40:21 |
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzięki, zrobiłem coś takiego:
no i ostatni problem,
Jak podsatwić zamiast Matrix i 1999 2 zmienne, próbowałem różnie to wstawiać ale coś mi nie wychodziło |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 1 Dołączył: 25.02.2006 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Metoda I:
Metoda II - Wykorzystanie GET, czyli uzyskanie zmiennych z adresu... Parametry podajesz poprzez adres, czyli (np.) index.php?film=Matrix&rok=1999 Warte uwagi jest to, że poza tymi dwiema metodami istnieje jeszcze cała masa innych sposobów, aby przekazać zmienną do skryptu, a powyższe przykłady są tylko szybkim przykładem zobrazowania rozwiązania Twojego problemu ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skrypt ma 1 wade
jezeli cos sie zmini na stronie filmweb to moze cos sie zle cos wyswetlac ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 1 Dołączył: 13.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i właśnie już nie dział, mógłby ktoś uaktualnić tą funkcję?
-------------------- <?php
die ('Wiedza sama w sobie nie ma żadnej wartości. Cenną czyni ją jej STOSOWANIE. Innymi słowy, świat nie odpłaca Ci za to, co wiesz. Świat odpłaca Ci za to, co robisz.'); ?> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 8 Dołączył: 2.11.2007 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wywala mi bład w 66 linijce przy unserialize
Kod Notice: unserialize() [function.unserialize]: Error at offset 0 of 4768 bytes wie ktos jak to naprawic ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 135 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ostatnio filmweb zmienił formę url'i, i przez to większość filmów nie działa poprawnie w skrypcie. Czy autor byłby tak uprzejmy i rzucił na to okiem?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 1 Dołączył: 27.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mógł byś rzucić okiem na skrypt bo FilmWeb zmieniło skrypt i teraz to nie działa :/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 18:25 |