![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, widziałem kiedyś na jakiejs stronie przy rejestracji cos takiego: mamy pole input i podajemy np login, obok jest napisz i jak pole jest puste to pisze [ zle ] jesli wpisze jedna literke to napis juz sie nie zmienia, ale gdy wpisz 3 lub wiecej napis zmienia sie na [ dobrze ]. W js jestem dosc ciemny wiec jak ktos moglby mnie nakierowac albo pokazac jakis prosty przyklad to bylbym wdzieczny.
Pozdrawiam dex. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zapewnie jest nałożone na inputa zdarzenie onkepress, i przy każdym naciśnieciu klawisza sprawdzanie czy długość stringa w inpucie jest większa równa 3, jak nie to jest wyświetlany napis źle. Tyle
![]() ---- Edit. a sory przyklad ![]() Kod <script type="text/javascript"> function check(str) { if(str.value.length >= 3 ) { document.getElementById("info").innerHTML="dobrze"; } else { document.getElementById("info").innerHTML="źle"; } } </script> Ten post edytował revyag 27.01.2006, 11:44:06 -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 406 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
widziałęm coś takiego przy rejestrowaniu się na google.com do grup dyskusyjnych. Zapisz tamtą strone a skrypty java sciagną się razem z nią
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki @revyag dzila bardzo dobrze, tylko jakby jeszcze sprawdzal jak wcisne backspace bo np mam 4 znaki pisze dobrze a jak wcisne 2x backspace to zostaja 2 i dalej pisze dobrze.
Pozdrawiam dex. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2006 Skąd: z Wawy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ażeby żwawiej dzialalo, możesz dać coś takiego:
Kod <script type="text/javascript">
function check(str) { if(str.value.length >= 3 ) { document.getElementById("info").innerHTML="<font color='green'>good</font>"; } else { document.getElementById("info").innerHTML="<font color='red'>bad</font>"; } } </script> <form> <input id="text" type="text" onkeyup="check(this)" onkeydown="check(this)" /> <span id="info"></span> </form> -------------------- <span style="font-style: italic;">"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie."
<span style="font-weight: bold;">Heraklit</span></ |
|
|
![]()
|
|
Dzieki panowie dziala wszyko, pozdrawiam
EDIT: A jak zrobic jeszcze tak ze kolor obramwania bedzie sie zmienial? :] Ten post edytował Dex1987 29.01.2006, 13:49:42 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 16:25 |