![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie odnosnie takiego skryptu, ktory chcialem napisac do wrzucenia danych do bazy z pliku. Skrypt wyglada tak:
A Pytanie jest takie: dlaczego skrypt nie wyrzucajac zadnego bledu (po dlugiej chwili pracy) przechodzi do strony "nie mozna znalezc strony" jest tam linijka w komentarzu z load data infile - i load dziala poprawnie a ten skrypt z insertem sie wywala. I jeszcze takie pytanie bardziej z SQL-a: potrzebowalem przerobic ten skrypt na insert dlatego, ze load data infile nie wpisywal mi poprawnie do bazy pol z autoincrement tzn. jezeli bylo pole z autoincrement ale zdazylo sie ze np. wartosci w tym polu nie zaczynaly sie od 1 to load wpisywal dane ale to pole bylo wypelniane przez autoincrement a nie przez dane pobrane z pliku - pytanie czy da sie to jakos obejsc, zeby podstawial dane z pliku? ![]() Pozdro Ten post edytował brachu 19.01.2006, 12:16:07 -------------------- www.tanieprogramy.edu.pl
www.zamkor.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 740 Pomógł: 15 Dołączył: 23.08.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wywala błędów bo znak @ poprzedzający nazwy funkcji ma właśnie rolę blokować ewentualne komunikaty o błędach.
Jeśli pole jest auto_increment to wartości są generowane na podstawie wewnetrznego licznika w MySQLu. Jeśli chcesz mieć pole wypełniane ręcznie to opracuj swój sposób tworzenia kolejnych niepowtarzalnych wartości klucza podstawowego. -------------------- bigZbig (Zbigniew Heintze) | blog.heintze.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 13.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie nie nie na tym rzecz polega, ze jest @ bo bez nich jest to samo!!!
Wydaje mi sie, ze to jest kwestia max rozmiaru zmiennych w php ale nie jestem pewien ![]() -------------------- www.tanieprogramy.edu.pl
www.zamkor.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 16.12.2005 Skąd: Warszawa, Kabaty Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz pewność że skrypt dochodzi do końca? Może po przerobieniu każdej tabelki wyślij sobie maila z potwierdzeniem? Na moje oko ISP automatycznie zabija ci ten proces po kilku minutach. I żadne czary z max_execution_time tutaj nie pomogą.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:12 |