![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2004 Skąd: Miastko Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Dawno nie pisałem ![]() Cytat Dodatkowo ja mam w domu WIFI i nie musze do laptoka podchodzic zeby sprawdzic czy nikt mnie nie atakuje. Cytat przedstawia rozmowę o internecie przez komórke. -------------------- MP3: Ocean, Bracia, DKA, Arash, Energy
Warsztat: Apache2, PHP4, MySql, Linux Mandriva/Microsoft Windows XP Zajęcia: Administrator serwera UT, prowadzenie kilku stron, pisanie małych skryptów dla rozrywki... Cytat: "Co by człowiek chciał to zajęte..." - Kolega z ławki |
|
|
![]()
|
|
![]() TAO programowania Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 3 Dołączył: 25.03.2003 Skąd: ze słoika Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Zapewne jest to mozliwe przy sensownym nakladzie pracy, poniewaz niewidze zadnych przeciwksazan aby na telefon jako taki niedalo sie podzielic lacza ktore masz fizycznie na komputerze. Problemem jest chyba tylko to zeby telefon korzystal z komputera jako bramy.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
problemem chyba jest to czy komorka posiada WiFi, albo moze edge dziala podobnie? ze porafi komunikowac sie z urzadzeniami wifi?
-------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2004 Skąd: Miastko Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślę że firmy które tworzą telefony komórkowe powinny przemyśleć tę kwestie... Chociaż żeby był to jakiś moduł podłączany np. tak jak aparat cyfrowy.
Gram teraz w internetową strategie OGAME.PL i przydał by się internet z komórki ![]() ![]() -------------------- MP3: Ocean, Bracia, DKA, Arash, Energy
Warsztat: Apache2, PHP4, MySql, Linux Mandriva/Microsoft Windows XP Zajęcia: Administrator serwera UT, prowadzenie kilku stron, pisanie małych skryptów dla rozrywki... Cytat: "Co by człowiek chciał to zajęte..." - Kolega z ławki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2004 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Lisek54 @ 2006-01-08 22:11:49) Myślę że firmy które tworzą telefony komórkowe powinny przemyśleć tę kwestie... Chociaż żeby był to jakiś moduł podłączany np. tak jak aparat cyfrowy. Te firmy przemyslaly juz to pewnie po tysiackrotnie. A dlaczego np dwie osoby oddalone od siebie o 10m nie moga ze soba porozmawiac przez telefon komorkowy jak przez zwykle krotkofalowki omijajac operatora? Technicznie nie ma zadnych problemow. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Napewno
![]() A czy palmtopy obsługują net'a podłączonego z PC ? Bo napewno mają modemy, ale czy bezprzewodowo też można ? ![]() -------------------- MP3: Ocean, Bracia, DKA, Arash, Energy
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
palmtopy juz maja karty wifi wiec internet w plamtopach to norma, zreszta tam jest normnalnie gniazdko RJ45 i mozna normalny kabel podlaczyc,
a co do tego ze 2 komorki ze soba bezposrednio to raczej nie za bardzo, to jest nie tak prosty temat, gdzies juz na forum telefonii komorkowej byly dyskusje na ten temat, nie pamietam na czym to sie skonczylo ale to nie takie proste ![]() zreszta komu by zalezlo zeby ludzie omijali operatorow i bezposrednio sie laczyli przez komorki omijajac operatorow? ![]() a co do wirusow w komorkach to juz sa i to od jakiegos dluzszego czasu. w rozneych postaciach. sa technologie umts, edge, gprs - internet oczywiscie jest dostepny w komorkach. -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
Tak, tak jest internet i są virusy, a nawet już antyvirusy
![]() ![]() Widziałem też pantlop który obsługuje jeszcze karte telefoni komórkowych, czyli wkładam moją karte np. "ERA" i mogę wysyłać sms, dzwonić, zapisywać kontakty. Po przemyśleniu wszystkich punktów można stwierdzić że "mini komputery" mogą zastąpić telefon komórkowy (które są już ciężkie, coraz większe i baterie trzymają 0,5 tygodnia). Tylko jeden problem ![]() ![]() ![]() -------------------- MP3: Ocean, Bracia, DKA, Arash, Energy
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Internet mozna udostepnic z komputera np via BT
![]() -------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
A gdyby... właściciele telefoni komórkowych udostępnili "stałe" łącze dla komórek ? Czyli wchodze do neta zawsze kiedy chce i płace np. 60zł miesięcznie... Ale chyba nasi operatorzy są jeszcze zbyt skąpi na $$ aby dogodnić użytkownikom internetu.
-------------------- MP3: Ocean, Bracia, DKA, Arash, Energy
|
|
![]()
|
|
przeciez jest cos takiego jak abonament na internet bez ograniczen.
wystarczy przejrzec oferte firm swiaedczacych takie uslugi. nie pantlop tylko palmtopy, chyba ze jest jeszcze jakies inne urzadzenie. palmtop to taki wiekszy telefon, z lepszym prockiem, i posiadajacy wiecej pamieci. i troche drozszy jednak:) -------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(yavaho @ 2006-01-08 20:21:35) A dlaczego np dwie osoby oddalone od siebie o 10m nie moga ze soba porozmawiac przez telefon komorkowy jak przez zwykle krotkofalowki omijajac operatora? Technicznie nie ma zadnych problemow. Chodzi o to, ze to jest zrobione w taki sposob, ze po uruchomieniu telefonu logujesz sie do sieci (era, idea, plus), tzn. wysylas takie cos jak login i haslo, ale nie do konca. Jezeli chodzi o komunikacje na 10m to bluetooth - w ta strone bym cos kombinowal jak juz cos. Bo normalnie zawsze zapetla ci rozmowe przez kompy operatora. Technicznie? to znaczy w jaki sposob? wydaje mi sie ze musialbys miec specjalnie przerobione telefony? Ten post edytował vilares 10.01.2006, 23:22:53 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2004 Skąd: Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(vilares @ 2006-01-11 00:21:05) Technicznie? to znaczy w jaki sposob? wydaje mi sie ze musialbys miec specjalnie przerobione telefony? A czy telefon z aparatem fotograficznym jest specjalnie przerobionym telefonem ?Chodzi o to ze zaden operator sieci komorkowej nie zgodzi sie na to aby prowadzic rozmowy telefoniczne lub korzystac z internetu omijajac przy tym operatora - chodzi tylko i wyłącznie o kase a nie o możliwości techniczne. Cytat Chodzi o to, ze to jest zrobione w taki sposob, ze po uruchomieniu telefonu logujesz sie do sieci (era, idea, plus), tzn. wysylas takie cos jak login i haslo, ale nie do konca. A mozna to zrobic w taki sposob ze wybierasz z druga osoba odpowiednia czestotliwosc radiowa i gadasz do woli.Druga sprawa to telefon nie jest własnościa operatora, który ma dyktowac i tworzyć przyszłość do czego telefon ma mi sluzyć i wktorym kierunku ma sie rozwijać w nim technologia. Telefon nalezy do uzytkownika. Czy telefon ma sluzyc do robienia zdjęć czy do komunikacji? Ja jako uzytkownik telefonu mile bym widział mieć taką opcje w telefonie abym mogł sobie rozmawiac w moim wlasnym domu z pozostałymi mieszkancami omijając operatora. Albo np jak bym był na wycieczce a pozostali byli by gdzies niedaleko. Ten post edytował yavaho 11.01.2006, 01:25:15 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 01:32 |